Rețetă de salată de ton. Iată de ce ai nevoie pentru un preparat ideal de vară. Lista completă a ingredientelor

Madlen Moraru 08.07.2020, 12:58
Rețetă de salată de ton. Iată de ce ai nevoie pentru un preparat ideal de vară. Lista completă a ingredientelor

Această rețetă de salată de ton se prepară foarte repede. Este un preparat ideal pentru zilele de vară, în care vă lipsește inspirația culinară. Sunt necesare puține ingrediente și este un preparat ce poate fi servit ca atare sau pe câteva felii de pâine prăjită.

Rețetă de salată de ton. Iată de ce ai nevoie pentru un preparat ideal de vară

Rețeta de vară de salată cu ton poate fi preparată în doar câteva minute. Aveți nevoie de câteva ingrediente la îndemână și nu foarte costisitoare. Înainte să vă apucați de asamblarea salatei, asigurați-vă că toate ingredientele au fost scoase înainte cu câteva minute de la frigider, pentru mai multă savoare. Aveți nevoie de o listă nu foarte lungă pentru preparare și puteți servi salata și cu biscuiți sărați, pâine integrală prăjită sau pe bruschete. Rețeta completă poate fi urmărită și aici într-un video scurt.

Rețetă de salată de ton. Iată de ce ai nevoie pentru un preparat ideal de vară. Lista completă a ingredientelor
Salata de ton cu avocado reprezintă un preparat ideal și pentru cei aflați la dietă

Lista completă a ingredientelor:

  • un castravete mare
  • 2 avocado
  • o conservă mare de ton bucăți în ulei (se mărunțește după gust)
  • o ceapă roșie medie / mare
  • jumătate de legătură de pătrunjel
  • zeama de la jumătate de lămăie
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • sare și piper

Mod de preparare pentru salata de ton cu avocado

  • Salata de ton cu avocado se pregătește foarte ușor și se începe cu un bol de dimensiuni mari, unde se vor amesteca absolut toate ingredientele și o spatulă de lemn.
  • Se taie castravetele în felii, după care feliile se înjumătățesc și se pun în bol. Se taie și curăță de coajă și sâmbure cei doi avocado. Se poate tăia în cubulete, felii, sau zdrobi direct cu o furculiță și se pune pestre castraveți.
  • Pasul următor este să scurgeți tonul din conservă foarte bine și să îl separați tot cu ajutorul unei furculițe dacă sunt bucăți întregi. Puteți folosi zeama de la ton ca dressing la final sau o puteți arunca. Se adaugă peste restul ingredientelor în bol.
  • Se taie ceapa în fâșii și se pune deasupra, după care se mărunțește jumătate de legătură de pătrunjel și opțional se pot adăuga și câteva fire de ruccola.
  • Se adaugă zeama de lămâie, uleiul de măsline, sarea și piperul, iar totul se amestecă foarte bine. Se servește ca atare, fie pe pâine prăjită sau sub formă de sandviș.
Urmăriți Impact.ro și pe