Rețeta de pui la cuptor a lui chef Cătălin Scărlătescu. Gestul secret pe care trebuie să-l faci când îl gătești

Iancu Andreea, Gabriel Alexandru 23.01.2022, 14:39
Rețeta de pui la cuptor a lui chef Cătălin Scărlătescu. Gestul secret pe care trebuie să-l faci când îl gătești

Gospodinele care își doresc să îi surprindă pe membrii familiei cu un preparat savuros și ușor de pregătit, pot prepara rețeta de pui la cuptor a lui chef Cătălin Scărlătescu. Celebrul bucătar a oferit o serie de trucuri pentru a putea pregăti un pui suculent și rumenit al suprafață, ideală în orice zi, mai cu seamă pentru cei care acordă o atenție sporită unei alimentații sănătoase.

Cum pregătești rețeta de pui la cuptor a lui chef Cătălin Scărlătescu

Juratul de la Chefi la cuțite, Cătălin Scărlătescu, a oferit o serie de trucuri pentru pregătirea rețetei de pui la cuptor, un preparat ușor de gătit, dar extrem de savuros. Bucătarul a ales să ofere viziunea sa asupra acestui tip de pregătire a puiului. Astfel, chef Scărlătescu a dezvăluit că el preferă să gătească acest preparat într-o formă suculent și rumenită la suprafață.

Chef Cătălin Scărlătescu a adăugat vin printre ingredientele pentru puiul la cuptor. Bucătarul a decis să împărtășească cu fanii săi rețeta de pui la cuptor după propriile sale trucuri într-un clip urcat pe Youtube. Vedeta a gătit puiul în același mod în care această rețetă se pregătește în restaurantele selecte.

Rețeta de pui la cuptor a lui Cătălin Scărlătescu

Pentru început, va fi nevoie de un pui întreg, pe care trebuie să îl speli înainte de a-l scufunda în apă fiartă, timp de un minut. După ce se lasă puiul în apă clocotită, se pregătește un vas separat cu apă și câteva bucăți de gheață, în care se va scufunda puiul de trei ori. Acest pas ajută la formarea unei cruste delicioase la finalul preparării.

Ulterior, se lasă puiul pe o tavă cu grătar. Între timp, cuptorul se încinge la 90 de grade Celsius și se introduce tava la copt. Puiul trebuie scos după aproximativ o oră de coacere. Pentru un plus de savoare, acesta se servește de minune alături de cartofi natur. Dacă îți dorești o garnitură marca chef Cătălin Scărlătescu, trebuie să tai cartofii în cubulețe mari, pe care să le sărezi bine.

Într-o tavă, așază cartofii tăiați și stropește-i din abundență cu ulei de măsline, adăugând și rozmarin. După ce ai scos puiul din cuptor, adaugă boia dulce și miere deasupra, astfel încât acesta să capete un aspect auriu.

„Țineți minte, combinația asta e ideală! Îl ungeți bine de tot, după care intră în cuptor la maximum de putere timp de 3-4 minute, dar nu mai mult”, este sfatul lui Cătălin Scărlătescu.

De asemenea, dacă apreciezi broccoli, poți să îl pregătești într-o tigaie, cu puțin unt, în care ai rumenit în prealabil puțin usturoi. Se condimentează totul cu piper și se așază în farfurie, alături de cartofii natur și de puiul rumenit. Poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...