Rețetă pentru mere coapte caramelizate și scorțișoară

Daria Petrescu 07.04.2020, 10:31
Rețetă pentru mere coapte caramelizate și scorțișoară

Pe lângă numeroase benefii pe care le au merele, acestea se pot găti în mai multe feluri, transformând astfel un simplu măr, într-o delicatesă. De asemenea, merele pot să fie un aliat al dietei, oferindu-ţi senzaţia de saţietate fără acumularea de kilograme în plus. Iată mai jos o rețetă simplă de mere coapte caramelizate și scorțișoară.

Rețeta pe care trebuie să o încerci măcar odată

Incrediente:

4-6 mere mari

200 g nucă/mix de nuci

2 linguri unt

4 linguri zahăr

1 lingurita scorțișoară

un praf nucșoară

Mod de preparare:

Taie nuca sau mixul de nuci (poți combină alune de pădure, caju, arahide și altele). Topește 1 lingură de unt în tigaie și prăjește puțin nucile, pentru 2-3 minute, apoi adaugă zahărul și mirodeniile, apoi amestecă până când zahărul se topește complet și obții un amestec omogen.

Separat, taie “capacul” fiecărui măr și scoate-i căsuța de semințe cu o linguriță, și totodată scoate-le și puțin din pulpă.

Unge-le cu puțin unt pe exterior așază-le într-o tavă tapetata cu foaie de copt. Umple merele cu amestecul de semințe și da-le la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 de grade, sau până când sunt coapte pe gustul tău.

Beneficiile merelor

Originare din Europa de Est şi Asia, merele sunt fructe care rezistă extrem de mult, chiar şi în stare proaspătă. Acestea reușesc să-şi păstreze proprietăţile nutriţionale şi aromatice aproximativ patru luni. Asta dacă este păstrat în condiţii optime, într-un loc răcoros şi întunecat.

Protejează împotriva sindromului metabolic, care poate cauza diabet şi boli grave de inimă. Persoanele care consumă mere în fiecare zi, au un risc mai scăzut de a suferi, de-a lungul vieţii.

Merele sunt o sursă excelentă de multivitamine
Merele sunt o sursă excelentă de multivitamine

Sunt o sursă excelentă de multivitamine . Consumate cu tot cu coajă, merele pot să asigure un aport crescut de vitamine şi minerale benefice sănătăţii organismului. Conțin vitaminele A şi C, calciu, potasiu, fier, fosfor, acid folic şi un nivel crescut de antioxidanţi.

Reglează nivelul glicemiei – conţin anumiţi fitonutrienţi, cum ar fi quercetina, care pot să prevină fluctuaţiile bruşte ale nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, oţetul de mere este considerat a fi un adevărat ajutor în controlarea nivelului ridicat al glicemiei, motiv pentru care este adesea folosit ca un tratament naturist în cazul bolnavilor care suferă de diabet zaharat, potrivit csid.ro.

Pot să prevină şi să ţină sub control ateroscleroza – specialiştii în domeniu au confirmat faptul că un consum de mere zilnic, timp de o lună, poate să reducă cu 40% concentraţia substanţei din sânge care este responsabilă pentru afectarea elasticităţii arterelor, provocând ateroscleroză.

Merele te ajută să slăbești

Conform specialiştilor în nutriţie, merele pot fi un aliat în dietă, mai ales datorită proprietăţilor sale detoxifiante. O cură de 5 zile cu mere poate să fie şocul de care are nevoie organismul din când în când, pentru a elimina toxinele şi a funcţiona corect.

Urmăriți Impact.ro și pe