Rețeta de piftie a lui Cătălin Scărlătescu. Renumitul chef folosește și un ingredient secret

Ana Anitoiu 26.12.2021, 14:59
Rețeta de piftie a lui Cătălin Scărlătescu. Renumitul chef folosește și un ingredient secret

Rețeta de piftie a lui Cătălin Scărlătescu. În afară de ingredientele populare pentru acest preparat, renumitul chef de la Antena 1 folosește și unul secret astfel încât gustul să fie cu adevărat extraordinar. Deși în general îi place să mănânce pește și fructe de mare, pentru el nu pot trece sărbătorile de iarnă fără să gătească bucate tradiționale, care îi amintesc de copilărie.

Ce gătește Cătălin Scărlătescu cu prilejul sărbătorilor de iarnă

Cătălin Scărlătescu, care împreună cu Florin Dumitrescu și Sorin Bontea formează juriul emisiunii culinare de la Antena 1 „Chefi la cuțite”, a dezvăluit ce gătește cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Pentru el, în afară de piftie, la masă trebuie să existe carne de porc, salată de boeuf și cozonaci. Totuși, piftia făcută de bunica lui a rămas una dintre felurile de mâncare pe care le preferă.

„Mă știți mare amator de pește și fructe de mare, însă oricât de mult mi-ar plăcea ele, de sărbători aleg mereu preparatele tradiționale. Pentru mine, Sărbătorile de iarnă vin cu carne de porc, salată boeuf, piftie, cozonaci, așa cum eram obișnuit în copilărie, când bunica era responsabilă cu prepararea acestor bunătăți.

Țin minte că îmi plăcea foarte mult piftia făcută de ea și a rămas una dintre mâncărurile favorite. Și am și un pont pentru voi: folosiți mult usturoi și nu vă feriți de urechile de porc!”, spunea cu ceva timp în urmă chef Cătălin Scărlătescu.

Reteta de piftie a lui Catalin Scarlatescu
Catalin Scarlatescu

Rețeta de piftie a lui Cătălin Scărlătescu. Ingrediente

  • 500 g pulpă de porc
  • 500 g picioare de porc
  • 1 kg cap de porc, neapărat urechi – ingredientul secret
  • 2 morcovi mari
  • o rădăcină de păstârnac
  • o ceapă
  • sare
  • piper boabe
  • 1-2 căpățâni de usturoi pisat

Rețeta de piftie a lui Cătălin Scărlătescu. Mod de pregătire

Primul pas din rețeta lui Cătălin Scărlătescu pentru piftie este să se pârlească picioarele și capul de porc. Apoi, aceste ingrediente se rad cu lama cuțitului și se spală. După aceea, se pune toată carnea la fiert. Se ia spuma ce se formează.

Ulterior, se adaugă în oală  morcovii, păstârnacul, ceapa, dar și sarea și piperul, după gust. Se lasă la fiert până când carnea de porc se desprinde de pe oase. Se dezosează, se taie și se pune în castroane. Opțional, poate fi lăsat și puțin morcov, pentru culoare.

Apoi, conform lui Cătălin Scărlătescu, se curăță usturoiul și se pisează bine de tot, după care se amestecă cu 100 de mililitri de supă. Se strecoară supa și se adaugă în ea  zeama cu usturoiul pisat. Se umplu vasele preferate cu zeamă și se pun la frigider.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...