Rețeta de pateu de pui a Gabrielei Cristea. Ce ingrediente pune pentru un gust perfect

Badea Violeta 15.05.2023, 17:49

Gabriela Cristea este, fără îndoială, una dintre cele mai cunoscute și apreciate prezentatoare TV de la noi din țară. Însă, vedeta este și o gospodină desăvârșită. Aceasta gătește ori de câte ori are timpul necesar și nu ezită să împărtășească și fanilor săi cele mai bune rețete. Iată cum prepară soția lui Tavi Clonda pateul de pui!

Cum prepară Gabriela Cristea pateul de pui

Gabriela Cristea, prezentatoarea emisiunii „Mireasa – Capriciile iubirii”, le-a arătat, de curând, internauților cum pregătește ea pateul de pui. Mulți români preferă să cumpere acest produs din magazin, însă făcut acasă este mult mai gustos și mai sănătos. Vedeta a dezvăluit, pe pagina sa de Facebook, rețeta. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru deliciosul pateu de pui.

Ingrediente

  • 700 de g de ficăței de pui
  • 700 de g de pulpe pui dezosate
  • patru cepe măricele
  • două căpățâni usturoi
  • 400 de ml de smântână de gătit
  • 200 de g de unt gras
  • 50-100 de g de grăsime de rață sau unt
  • câteva crenguțe verzi de cimbru și oregano
  • 50 de ml de coniac
  • sare
  • piper

Citește și Gabriela Cristea: „M-am recunoscut în povestea de viață a lui Meghan Markle!” De ce vedeta nici nu vrea să mai audă de tatăl ei!

Gabriela Cristea si sotul ei, Tavi Clonda
Gabriela Cristea si sotul ei, Tavi Clonda

Mod de preparare

Îndrăgita prezentatoare TV începe rețeta de pateu de pui prin a toca ceapa, dar nu foarte gros. Ulterior, ea o adaugă într-o cratiță mai încăpătoare, iar deasupra pune și usturoiul tăiat și o treime din cantitatea de unt.

Gabriela Cristea lasă ceapa să se înmoaie, după care adaugă carnea de pui și ficatul de pui. Pune totul la fiert pentru aproximativ o jumătate de oră, apoi adaugă smântâna, restul de unt, frunzele de oregano, cimbrul, sarea și piperul.

Lasă să fiarbă totul, după care adaugă și coniacul. După ce s-au fiert ingredientele, scurge compoziția și pune totul la blender. Atenție, însă, compoziție trebuie foarte bine pasată!

Mai departe, partenera lui Tavi Clonda pune pateul în recipiente din sticlă și le acoperă. Ulterior, le introduce la frigider. Acum, topește untura de rață, cumpărată sau făcută în casă.

Ulterior, adaugă un strat subțire pe deasupra pateului pe care l-am pus în boluri. Astfel, grăsimea închide pateul pentru a nu se oxida. Spor la treabă și poftă bună!

Citește și Gabriela Cristea, cele mai intime dezvăluiri despre Tavi Clonda. Locul neașteptat în care au făcut amor: „A fost frumos”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...