Rețetă de pandișpan cu cireșe. Merge impecabil la o cafea dimineața

Daria Petrescu 05.11.2021, 09:11
Rețetă de pandișpan cu cireșe. Merge impecabil la o cafea dimineața

Pandișpanul cu cireșe este aproape preferatul tuturor și asta pentru că se prepare foarte ușor și este foarte gustos. Aveți nevoie de doar câteva ingrediente la îndemâna oricui și un mod de preparare simplu. Trebuie să ormați pașii pentru ca rezultatul să fie cel dorit. Rețetă de pandișpan cu cireșe. Merge perfect la o cafea dimineața.

Rețetă de pandișpan cu cireșe

Rețeta de pandișpan cu cirese este perfecta pentru po masa în familie sau o întâlnire cu prietenii. Se prepare ușor din cele mai simple ingrediente, la îndemâna oricui.

Ingrediente pentru rețeta de pandișpan cu cireșe:

0 cană ulei

Două  căni făină

1/2 pliculeț de praf de copt

400 – 500 g cireșe

zahăr pudră pentru decor

Cinci ouă

1,5 căni zahăr

1 cană iaurt

măsura: o cană = 200 ml

Mod de preparare:

Primul pas pe care trebuie să îl faceți, este să separate albușurile de gălbenușuri. Apoi albușurile trebuie bătute cu un mixer, până să obține o spumă solidă. Treptat, adăugați zahărul. Mai amestecați puțin, apoi lăsați mixerul deoparte. Se adaugă și gălbenușurile pe rând, în timp ce amestecați cu o spatula în respectivul vas.

Adăugați treptat celelalte ingrediente (iaurt, ulei, faina si praf de copt) și combinati-le încet cu albusurile.

Atunci când ați obținut un aluat omogen, îl turnați într-o tava de copt unsa si fainata. Apoi, se pun cireșe (proaspete, de la congelator sau din compot) pe aluat. Atenție, acestea  sunt usor stoarse din excesul de suc, înainte să fie puse.

Pentru ca vișinele să nu ajungă pe fundul tăvii și să se încorporeze suficient în aluat, le puteți impinge ușor până la mijlocul aluatului, cu vârful unui cuțit.

Puneți tava intr-un cuptor preincalzit la 200 de grade. Reduceti la 180 de grade. Acesta este gata rapid, iar acest lucru se vede prin faptul ca marginile aluatului încep sa se separe de vasul in care se coace tortul, potrivit bucatarianoastra.online.

După ce prăjitura s-a răcit, presărați zahă pudră și tăiați în cuburi.  Acest desert merge foarte bine în combinatie cu o ceașcă de ceai sau o cafea.

Beneficiile cireșelor

– Cireșele aduc un aport important de vitamina C, cunoscută pentru rolul ei important în menținerea și stimularea sistemului imunitar

– cireșele reglează tensiunea arterială. Aceste minunate fructe ne mențin vasele sangvine sănătoase, cu ajutorul unui antioxidant puternic, quercitina.

-previn bolile neurodegenerative, precum demența senilă sau maladia Alzheimer.

– Consumul de cireșe întârzie procesul îmbătrânirii

– Pentru că au un conținut ridicat de fibre, cireșele reglează tranzitul intestinal

– Cireșele contin antocianine, antioxidanți puternici ce reduc riscul apariției bolilor de inimă.

– Atenutează simptomele gutei, prin scăderea nivelului de acid uric în organism. Inflamațiile, umflăturile din zonele articulațiilor, sensibilitatea și durerea pot să scadă, dacă mâncăm cireșe.

– Unul dintre beneficiile cireșelor este acela că sunt ideale pentru slăbit, fiindcă sunt sărace în calorii și bogate în fibre și în apă (75%).

– Cozile de cireșe sunt recunoscute ca fiind unele dintre cele mai eficiente remedii pentru infecții urinale

– Cozile sunt uscate și bune de făcut ceai, atunci când se rup în mână cu un zgomot mic. Din cozile de cireșe se poate face ceai pentru afecțiunile renale ori în caz de infecție urinară.

 

 

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe