E adevărat că în timpul săptămânii nu apucăm să mâncăm împreună cu membrii familiei. Copiii sunt la cursuri, iar adulții la serviciu. În weekend, însă, lucrurile se schimbă, gătim și mâncăm împreună. Nu mai știi ce să pregătești? Ei bine, noi ne-am gândit să-ți propunem o rețetă delicioasă de musaca de cartofi cu carne de porc. Este foarte ușor de preparat, iar rezultatul va fi cu adevărat delicios.
Musacaua se poate prepara cu straturi din cartofi, vinete, carne şi roşii. Noi vă vom prezenta varianta cu straturi din cartofi. Este extrem de gustoasă, are arome deosebite datorită fulgilor de chili și unde mai pui că este și foarte ușor de preparat. Așadar, pentru această rețetă vom avea nevoie de următoarele ingrediente:
Se pune uleiul într-o cratiță la încins, apoi se adaugă usturoiul pisat și ceapa tocată. Se adaugă puțină sare și se amestecă foarte bine. Se lasă să se călească pentru aproximativ trei minute.
Se adaugă boiaua afumată și fulgii de chili, apoi se amestecă totul foarte bine. Se pune carnea tocată de porc și se lasă pe foc timp de circa 10 minute.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Se adaugă roșiile pasate și se amestecă totul. Se presară puțină sare și piper, apoi se mai lasă la foc pentru circa cinci minute. Se dă cratița deoparte și se adaugă pătrunjel tocat. Se amestecă totul.
Mai departe ne vom ocupa de pregătirea amestecului de ouă cu smântână și cașcaval. Se bat cele două ouă, apoi se amestecă cu smântână și cașcaval.
Se presară puțină sare și se lasă deoparte. Se unge o tavă cu grăsime și se așează primul rând de cartofi fierți feliați, iar deasupra se așează jumătate din cantitatea de carne și se întinde pe toata suprafața cartofilor.
Mai departe se așează și al doilea strat de cartofi fierți și se așează carnea rămasă, iar apoi se pune ultimul strat de cartofi. Deasupra se toarnă amestecul obținut din ouăle bătute, smântănă și cașcaval ras.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 170 de grade Celsius pentru aproximativ o jumătate de oră. Acest preparat delicios se poate servi atât cald, cât și rece. Spor la treabă și poftă bună!