Reţetă de maioneză rapidă. E gata în doar 30 de secunde, aşa o să o faci mereu de acum

Badea Violeta 18.12.2021, 10:42
Reţetă de maioneză rapidă. E gata în doar 30 de secunde, aşa o să o faci mereu de acum

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, așa că gospodinele vor să pregătească cele mai delicioase aperitive și salate. Ingredientul de bază al acestor preparate este maioneza. Aceasta se găsește și în comerț, însă specialiștii spun că cel mai indicat este să o prepari chiar la tine acasă. Unde mai pui că se pregătește extrem de simplu și rapid. Iată cum e gata în doar 30 de secunde!

Cum se face maioneza în mai puțin de un minut

Maioneza este un preparat culinar, un sos rece, gros, o emulsie de ulei vegetal preparat din gălbenuș de ou, frecat bine cu ulei, puțin muștar și puțină zeamă de lămâie. Aceasta este ideală pentru salate, pește, la diferite preparate cu aspic, la unele legume și nu numai.

Bucătarii iscusiți spun să alegi maioneza de casă, nicidecum pe cea din comerț. Cea pe care o prepari tu este mult mai sănătoasă decât ceea ce regăsești pe rafturile magazinelor. În plus, preparatul se pregătește foarte ușor și nici nu ai nevoie de foarte multe ingrediente.

Aproape că nici nu o sa-ți vină să crezi că acest preparat se poate pregăti în doar 30 de secunde. În rândurile următoare îți vom prezenta o reţetă extrem de simplă și rapidă. O vei prepara mereu așa. Iată ingredientele de care ai nevoie:

Cum prepari maioneza in 30 de secunde
Cum prepari maioneza in 30 de secunde

Ingrediente

  •  un ou întreg (la temperatura camerei)
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • o linguriţă de muştar
  • o ceașcă de ulei
  • sare, după gust
  • piper, după gust
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Opțional:

  • ketchup
  • usturoi
  • măsline
  • roşii uscate

Mod de preparare

După cum ai observat, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a prepara această maioneză delicioasă. Iată cât de simplu este și modul de preparara. Ia un vas și pune toate ingredietele, apoi mixează-le timp de 20 de secunde. Asigură-te, însă, că braţul mixerului atinge fundul bolului respectiv.

Ulterior, ridică mixerul și mai mixează timp de 10 secunde. După ce ce ai amestecat bine totul, maioneza va căpăta o textură groasă și gustoasă. Peste, se adaugă puțin ulei de floarea soarelui sau de struguri. De asemenea, poți folosi și ulei de măsline. La final, potrivește cu sare și piper, după gust. Spor la treabă și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...