Reţetă de frigănele ca la bunica acasă. Ingredientul secret care schimbă tot

Andreea Bisinicu, Ozana Mazilu 20.06.2021, 13:25
Reţetă de frigănele ca la bunica acasă. Ingredientul secret care schimbă tot

Te gândești să gătești ceva bun, dar nu ai nicio idee? Ce zici de o rețetă de frigănele ca la bunica acasă? Sunt foarte gustoase, țin de foame și vor deveni, în puțin timp, preferatele tuturor cunoștiințelor tale. Care este ingredientul secret care schimbă tot, pe care toți românii vor să pună mâna.

Reţetă de frigănele ca la bunica acasă

Nu există român care să nu fi mâncat, măcar o dată, atunci când era copil, frigănele cu lapte și ou, pregătite ca la mama acasă. Fie că erau pregătite de bunica, mătușa sau unul dintre părinți, acest desert unic ocupă un loc special în inimile noastre.

Să zicem că îți vin prietenii în vizită și vrei să-i surprinzi cu ceva bun, ușor de preparat. Care este primul desert care îți vine în minte? Pentru cei care s-au gândit la frigănele, iată care este secretul să le faci savuroase, apetisante și pufoase.

Ingrediente:

  • pâine feliată
  • 2 ouă
  • 200 ml lapte
  • un praf de sare
  • 100 ml de ulei

Mod de preparare:

Acum că avem toate ingredientele pregătite, este timpul să ne apucăm de rețeta propriu zisă. Pentru început trebuie să bați ouăle foarte bine, cu un praf de sare. Mai departe, se amestecă laptele și se înmoaie fiecare felie de pâine în acest amestec.

O altă metodă pe care cele mai multe dintre gospodine o folosesc este aceea în care treceți feliile de pâine înainte prin lapte, fără să le înmuiați într-un mod exagerat, și apoi le treceți prin oul bătut.

Odată ce ați făcut acest pas, oul va forma o crustă frumoasă și delicioasă la suprafața pâinii. Există, însă, persoane care scot laptele din rețetă și trec feliile de pâine doar prin ou. Indiferent de preferințe, rezultatul va fi la fel de bun.

Între timp, se pune tigaia cu ulei la încins pe foc. După ce ai pregătit feliile de pâine, acestea se pun la prăjit doar dupî ce ai verificat dacă uleiul este încins bine. În caz contrar, pâinea se va îmbiba de ulei și asta e un lucru pe care nu și-l dorește nimeni. Atenție, acesta este un truc foarte important: când puneți frigănelele pe foc, acesta trebuie să fie dat la intensitate medie, pentru ca frigănelele să nu se ardă imediat.

După ce ai terminat toți pașii, tot ce îți rămâne de făcut este să le prăjești pe ambele părți până capătă o crustă aurie. Le scoți de pe foc și le pui pe un pat de șervețele prosop, ca să se absoarbă excesul de ulei. Presară zahăr pudră sau cacao, după preferințe, și bucură-te de un desert gustos.

Urmăriți Impact.ro și pe