Rețeta de clătite a lui chef Florin Dumitrescu. Ingredientul secret care le face pufoase

Badea Violeta 07.06.2022, 10:02
Rețeta de clătite a lui chef Florin Dumitrescu. Ingredientul secret care le face pufoase

Chef Florin Dumitrescu nu mai are nevoie de niciun fel de introducere. Este, fără îndoială, unul dintre cei mai cunoscuți și mai apreciați bucătari din țara noastră. Acesta este recunoscut pentru preparatele sale extrem de delicioase și ușor de pregătit. De această dată, vedeta Antenei 1 a dezvăluit secretul clătitelor pufoase. Iată ingredientul pe care trebuie să-l adaugi!

Cea mai delicioasă rețetă de clătite. Chef Florin Dumitrescu îți spune ce să adaugi ca să iasă perfecte

Pufoase, fragede și extrem de delicioase chiar și a doua zi, aceste clătite realizate după rețeta lui Florin Dumitrescu vor fi, cu siguranță, pe placul tuturor celor din familia ta și nu numai.

Ingredientul care face clătitele atât de pufoase este berea. În cazul în care nu ai bere, poți folosi apă minerală. Iată de ce mai ai nevoie pentru această rețetă:

Clatite delicioase. Reteta lui Florin Dumitrescu
Clatite delicioase. Reteta lui Florin Dumitrescu

Ingrediente

  • 200 de g de făină
  • un ou
  • 100 de g de zahăr
  • un praf de sare
  • 350 de ml de lapte
  • 50 de ml de bere
  • ulei
  • 200 de g de nuci
  • 50 de ml de miere
  • zahăr pudră

Mod de preparare

Pentru a ne bucura de gustul celor mai delicioase și pufoase clătite este obligatoriu să așteptăm să fie gata toate. De cele mai multe ori, avem tendința de a mânca prima foaie de clătită, apoi pe a doua, însă, măcar de data aceasta, trebuie să avem puțină răbdare până obținem un adevărat „munte de clătite”. Va merita pe deplin așteptarea, ne promite nimeni altul decât chef Florin Dumitrescu.

Și acum, hai să vedem minunata rețetă! Mai întâi de toate, vom amesteca făina, ouăle, zahărul și sarea, apoi vom adăuga laptele treptat, până când obținem o compoziție omogenă. Amestecul nu trebuie să nu fie nici prea gros, nici prea subțire și este important să treacă testul cu polonicul.

Mai departe, adăugăm berea şi câteva picături de ulei. Conform lui chef Florin Dumitrescu, cele două ingrediente au capacitatea de a face clătitele extrem de pufoase.

Acum ne vom ocupa puțin și de umplutură. Vom avea nevoie de nuci și miere. Nucile se pun într-o tigaie și se prăjesc simplu, fără ulei. Ulterior, acestea se lasă la răcit, iar apoi se amestecă împreună cu mierea. Acum tot ce mai avem de făcut este să obținem clătitele.

Cu ajutorul unei pensule ungem tigaia cu câteva picături de ulei și o lăsăm să se încingă. Apoi, turnăm câte un polonic de compoziție în tigaie. Lăsăm să se prăjească pentru aproximativ un minut și 30 de secunde pe fiecare parte, apoi scoatem clătita și o așezăm pe o farfurie întinsă.

Continuăm tot așa până obținem un strat de clătite. Acestea se consumă în funcție de preferințe. Pot fi îndoite, răsucite sau suprapuse. Spor la treabă și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...