Cea mai delicioasă rețetă de cartofi franțuzești . Cartofii românilor sunt ideali pentru o cină savuroasă și ne pot scoate de cele mai multe ori din impas în pregătirea unei mese pentru familia noastră. Pentru cei care încă nu au aflat, cartofii pot fi preparați și în ”stil franțuzesc”. Cu siguranță este unul dintre cele mai apreciate preparate gătite de români.
Dacă te-ai săturat de rețetele banale și vrei să aduci un plus de savoare pe masa ta, atunci cu siguranță rețeta noastră de cartofi franțuzești e fix mâncarea de care ai nevoie.
Pentru a pregăti această rețetă vom avea nevoie de câteva ingrediente:
Cartofi
300-400 ml lapte
200-300 g brânză de vacă slab sărată
Smântână
Nușcoară
500 gr mușchi file
Cașcaval
3 ouă
250 gr de smântână
Sare și piper
Nucșoară
Cum se prepară această nebunie culinară?
Cartofii se pun la fiert și apoi se taie rondele. Peste ei se presară mușchiul file tăiat sub formă de fideluță subțire și rumenit într-o tigaie. Laptele, Smântâna, brânza și laptele se bat toate în același vas.
Se pune sare, piper și nucșoară după gust și se toarnă peste rondelele de cartofi așezate într-o tavă de copt. Se dă totul la cuptor. Când vedem că această compoziție se întărește, presărăm cașcaval ras și mai lăsăm până ce acesta se topește și devine arămiu.
În funcție de mărimea tăvii puteți opta pentru două, sau mai multe straturi de cartofi și ținând cont de aceasta se vor împărți și distribui uniform ingredientele și sosul între straturi, fără să uitați să păstrați câteva linguri de sos pentru uns deasupra și o mână de cașcaval pentru gratinat.
Nici cartofii franțuzesti nu sunt deloc frantuzesti, de fapt. În realitate se trag din Belgia, unde erau pregătiți astfel încă de la 1600. Americanii de rand nu au aflat despre această manieră de a gati cartofii decat în Primul Război Mondial. Staționați în Belgia, acestia s-au îndragostit de acest tip de mâncare. Au numit însă cartofii franțuesti, după limba care se vorbea în Belgia, franceză.
Cu mult înaintea lor aflase însă de acesti cartofi fostul presedinte american Thomas Jefferson. Îndrăgostit de mâncarea frantuzeasca, acesta a luat cu el reteta cartofilor în țara sa.