Rețetă de budincă de orez. Așa îți iese cremoasă și gustoasă

Rețetă de budincă de orez

Cui nu-i plac deserturile gustoase, cu puține calorii și super ușor de făcut, fara a petrece multe ore în bucătărie? Această rețetă este ideală pentru cei care s-au săturat de clasicul orez cu lapte și vor să încerce cevea asemănător, însă cumva diferit.

Rețetă de budincă de orez

În acest sens, vă propunem cea mai gustoasă rețetă de budincă cremoasă de orez, cu vanilie și scorțișoară, care este un adevărat deliciu. Aceasta se pregătește la cuptor și are un gust inegalabil. O să vă placă atât de mult încât o s-o preparați în fiecare săptămână.

Rețetă de budincă de orez

Rețetă de budincă de orez

Ingrediente pentru budinca de orez

  • 250 g orez alb
  • 900 ml lapte gras
  • 120 g zahăr
  • 1 linguriţă extract de vanilie sau esenţă de vanilie
  • 50 g unt topit
  • 150 g smântână
  • scorţişoară, pentru decor

Mod de preparare:

Mai întâi de toate se preîncălzește cuptorul la 180 de grade. După aceea se spală orezul de mai multe ori până când apa rămâne curată. Se unge o tavă de cuptor din sticlă cu unt topit în prealabil, după care se adaugă orezul, zahărul, smântâna şi se toarnă peste ele laptele şi vanilia. Se amestecă întreaga compoziţie, după care se presară scorţişoară.

Se acoperă tava cu o folie de aluminiu și se așează pe raftul din mijloc al cuptorului. După aproximativ 45-50 de minute, se dă la o parte folia şi se mai lasă la cuptor pentru încă o jumătate de oră sau chiar o oră până se rumeneşte foarte bine deasupra, iar budinca se mai mișcă doar în mijlocul ei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI