Rețeta ”Cușma lui Guguță” preparată de Keed de la Chefi la Cuțite. VIDEO

Daria Petrescu 08.08.2021, 19:08
Rețeta ”Cușma lui Guguță” preparată de Keed de la Chefi la Cuțite. VIDEO

Rețeta ”Cușma lui Guguță” preparată de Keed de la Chefi la Cuțite a devenit unul dintre cele mai apreciate preparate, pentru zilele călduroase. Rețeta este una simplă și nu aveți nevoie de prea multe ingrediete. Dacă vreți să încercați acest preparat cu un gust deosebit, vă prezentăm mai jos, Rețeta ”Cușma lui Guguță” preparată de Keed de la Chefi la Cuțite.

Rețeta ”Cușma lui Guguță” preparată de Keed de la Chefi la Cuțite

Ingrediente:

10 clătite (avem nevoie de atâtea pentru că noi trebuie să punem strat peste strat)

Smântână lichidă cu grăsime 35%

250 de grame mascarpone

100 de grame zahăr pudră

200-250 gr vișine din compot

Ciocolată

Mod de preparare

Înainte asamblăm, facem crema. Pentru început batem cu un mixer smântâna lichidă. Adăugăm în vas mascarpone, care chiar dacă și-a lăsat o zeamă, nu trebuie aruncat, pentru că este foarte bun. Adăugăm și zahărul pudră și se amesteca totul cu un tel. Se amerstecă mai bine cu mixerul, până se dizolvă zahărul. Luam frișca, o punem peste mascarponele amestecat și se încorporează cu grijă.

Apoi pe o farfurie rotundă, punem clătitele pentru a fi umplute. Punem vișinele fără sâmburi (de preferat este ca vișinele să fie mai micuțe, pentru a nu schimba mult gustul preparatului), apoi rulați clătita.

Aveți grijă să le strângeți foarte bine, pentru a nu ieși din ele vișinele.  Faceți acest lucru până terminați toate cele zece foi de clătite. Înainte de a așeza clătitele pe o farfurie întinsă, faceți un pat din crema obținută mai devreme.

Abia apoi așezați clătitele. După ce ați așezat primele patru sau cinci clătite, mai dați un strat din crema obținută peste ele. Urmează alte trei clătite și un alt strat peste ele.  Apoi așezați următoarele două clătite umplute cu vișine , apoi încă un strat.

Urmează ultima clăttă cu care procedați la fel. La final adăugați peste clătite toată crema rămasă. La cfinal, băgați preparatul la frigider, tip de câteva ore. După o scoateți de la frigider, radeți puțină ciocolată, pentru un aspect plăcut.

Cine este Keed de la „Chefi la cuțite”

Keed are 32 de ani și a intrat în echipa lui Florin Dumitrescu, în sezonul 9 Chefi la cuțite! Tânărul, pe numele său real David Ioniță, a reușit să demonstreze cât este de talentat în bucătărie, pe tot parcursul emisiunii. De altfel, Keed a fost unul dintre semifinaliști.

Pasionat de muzică de mic copil, ajunge să cunoască succesul abia la vârsta de 27 de ani. „Prima piesă am făcut-o pe la 16 ani”, a spus Keed.

„Nu aveam ce să fac în Călărași cu viața mea, am plecat prin străinătate, am băgat ziare în Danemarca și în Anglia am vândut cosmetice. Am venit, am stat un pe acasă, un an și jumătate, în tot timpul ăsta am făcut muzică, însă niciodată n-am vrut să mă dedic acestui domeniu.

Keed s-a prezentat în audițiile sezonului 9 și a pregătit „vită și tăieței, cu draci pe ei”

Am plecat în Anglia de vreo trei ori pe parcursul a doi ani. M-au dat afară de trei ori. A treia oară am zis gata nu mai pot, mă duc să fac muzică”, a povestit artistul.

Keed s-a prezentat în audițiile sezonului 9 și a pregătit „vită și tăieței, cu draci pe ei”. „Am făcut rețeta asta de 4 ori”, a mărturisit Keed. „ Sunt obișnuit să merg în cântări și fiind perioada asta nu am putut să fac asta. M-am simțit puțin sufocat și am decis să fac lucruri care să-mi dea vibrații. Îmi place să gătesc. E a treia sau a patra oară când am vrut să vin. Mi-a fost frică de faptul că nu o să trec mai departe”, a mai spus concurentul.

Ce s-a întâmplat cu celebra trupă Trident?
Urmăriți Impact.ro și pe