Telekom România, care urmărește în această perioadă să-și vândă afacerile, pregătește o restructurare masivă. Digitalizare și simplificare sunt cuvintele-cheie ale acestei transformări care va duce la concedieri în masă.
Telekom România a venit cu detalii legate de planul de transformare început în urmă cu doi ani. Compania urmărea atunci să-și reducă costurile și să-și simplifice operațiunile.
Ca în orice domeniu care caută să reziste în lumea tehnologiei, Telekom miza pe două puncte-cheie: digitalizare și simplificare. Astfel, s-a ajuns la concluzia că, în multe zone, nu mai e necesară forța de muncă umană.
Telekom a anunțat că, potrivit planului de restructurare, va da afară 692 de poziții din totalul de 5.831 de angajați de la nivelul companiei.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]„În urmă cu doi ani, Telekom Romania a inițiat un program de transformare pentru a reduce complexitatea proceselor, prin redefinirea modelului operaţional, având ca scop îmbunătăţirea interacţiunii cu clienții săi, prin digitalizare şi simplificare. Pe lângă iniţiativele de business, ca parte a acestui program, Telekom Romania anunţă intenţia de a restructura 692 de poziţii din totalul de 5.831 de angajaţi în prezent la nivelul grupului de companii – 438 de poziţii din cadrul Telekom Romania Communications S.A., respectiv 254 de poziţii din cadrul Telekom Romania Mobile Communications S.A.”
Comunicat Telekom
Deocamdată, Telekom nu a anunțat care sunt departamentele vizate de aceste concedieri, dar cuvântul de ordine este eficientizare.
Continuarea procesului de transformare asigură creşterea pe termen lung a grupului de companii, în contextul dezvoltării rapide a tehnologiei, al unei pieţe puternic concurenţiale, precum şi al schimbărilor globale la nivelul modelelor de afaceri, care afectează îndeosebi companiile de tehnologie.
Poziţiile care urmează să fie restructurate vor fi decise pe baza obiectivelor de business ale companiei, în linie cu strategia de simplificare şi digitalizare. În cadrul procesului de restructurare, Telekom Romania va aplica măsurile de protecţie socială, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Evaluarea performanţei va fi utilizată ca criteriu în departajarea angajaţilor care ocupă poziţii similare”
Comunicat Telekom
Pachetul majoritar al Telekom – de 54% – e deținut de grecii de la OTE și de germanii de la Deutsche. Ei se pregătesc de un exit de pe piața din România, așa că au demarat procedura de vânzare a afacerilor de la noi din țară.
Restul pachetului – de 46% – rămâne, în continuare, în posesia statutului român. Numai că sunt câteva firme interesate să preia Telekom România cu un trecut controversat.
Pe lângă Orange și Digi RCS-RDS, care activează deja pe piața din România, s-au mai înscris pe listă ER-Telecom, un grup aflat în top 10 operatori de telecomunicații din Rusia, parte a unui holding controlat de Andrei Kuziaev. Telekom România ar putea ajunge, așadar, chiar și pe mâna Rusiei.
Un alt grup care caută să cumpere este Vivacom. Este cel mai mare jucător telecom din Bulgaria și e controlat de Spas Rusev, un controversat om de afaceri bulgar, unul dintre cei mai bogați ai țării vecine.