Restaurantele se deschid, e oficial. Data la care se întâmplă și regulile ce trebuie respectate

Stan Filon 26.08.2020, 18:20
Restaurantele se deschid, e oficial. Data la care se întâmplă și regulile ce trebuie respectate

Restaurantele se redeschid de la data de 1 septembrie! Vestea a fost adusă de reprezentanții HORECA, care au participat la discuții cu Guvernul și cu premierul Ludovic Orban, dar informația a fost confirmată și de președintele Klaus Iohannis!

Restaurantele se redeschid de la 1 septembrie

Mai precis, de la 1 septembrie spațiile închise din restaurante vor fi deschise publicului, însă cu anumite restricții, printre care distanțarea socială. În plus, persoanele care vor intra în restaurant trebuie să poarte masca de protecție.

„La nivel național, este important să deschidem la data de 1 septembrie. Avem 400.000 de angajați cu slujbele în pericol. Nu se pune problema să mai așteptăm. Evident, vor fi excepții punctuale acolo unde nivelul epidemiologic nu este ținut sub control. Aceste puncte specifice vor putea evolua în cursul următoarelor luni, în funcție de statusul infectărilor.

Restaurantele se redeschid de la 1 septembrie
Restaurantele se redeschid de la 1 septembrie

”Vor fi restricții care vor proveni din distanțarea socială”

A fost și domnul ministru Tătaru și domnul Arafat și persoane din Ministerul de Finanțe, pentru că situația HoReCa este o situație complexă. Cu toții am agreat că este important să se deschidă restaurantele la interior, în anumite condiții. Așteptăm decizia CNSU de mâine și care dintre propunerile noastre vor fi acceptate în privința regulamentului.

Vor fi restricții care vor proveni din distanțarea socială, respectiv noi am propus să folosim o masă, o masă să fie interzis de la a fi folosită, ceea ce va decurge o utilizare a restaurantelor la interior de maximum 50%, pentru această fază a relaxării. În funcție de condițiile epidemiologice din următoarele săptămâni, luni, vom adresa alte măsuri în ceea ce privește regulamentul.

Se redeschis și teatrele

Purtarea măștii, condițiile de dezinfectare vor fi reguli absolut stricte. Am solicitat Ministerului Sănătății să avem impunerea legii în restaurante și activitatea HoReCa, cu respectarea normelor și cu penalizarea care să meargă până la suspendarea activității pentru acei operatori care nu respectă aceste reguli”, a declarat Dragoş Petrescu, preşedintele patronatului HORA.

Și președintele Klaus Iohannis a anunțat într-o conferință de presă că de la data de 1 septembrie se redeschid restaurantele, cu anumite condiții, dar și sălile de spectacol, de teatru și cinematrografele!

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...