Vacanțele pe litoralul românesc, mai ieftine de la 1 septembrie. Cât te va costa cazarea în Mamaia

Iancu Andreea 20.08.2020, 15:47
Vacanțele pe litoralul românesc, mai ieftine de la 1 septembrie. Cât te va costa cazarea în Mamaia

Patronatele din turism din Mamaia au vești bune. Românii care își doresc să meargă în vacanță spre finalul verii vor putea beneficia de reduceri substanțiale la cazare. Astfel, prețurile pentru un sejur pe litoralul românesc urmează să scadă considerabil începând cu luna septembrie.

Cazările de pe litoral se ieftinesc de la 1 septembrie

Anul acesta, și datorită pandemiei, litoralul românesc a înlocuit destinațiile exotice de vacanță. Astfel, mulți români au ales să își petreacă vacanța în stațiunile de la Marea Neagră. Dacă până acum prețurile au fost mai ridicate, dat fiind faptul că ne-am aflat în vârf de sezon, acum urmează ca tarifele la cazare să scadă.

Potrivit unui studiu al Organizației Patronale Mamaia Constanța (OPMCTA), prețurile se vor micșora în primă fază începând cu 23 august. Sunt așteptate ieftiniri cu 20%, urmând ca de la 1 septembrie prețurile să scadă aproape la jumătate. Indiferent de numărul de stele al unităților de cazare, acestea vor reduce tarifele pentru o noapte de cazare.

„Tarifele mici şi vremea foarte bună care se anunţă în următoarea perioadă ne fac să credem că în următoarea lună litoralul va avea în continuare turişti. Sunt mulţi care au aşteptat aceste reduceri. Din anii trecuţi am observat că până pe data de 15 septembrie turiştii au considerat că este sezon estival şi litoralul a fost plin. Chiar şi după această dată ne aşteptăm să vină turişti care vor să evite aglomeraţia din sezon şi să profite de cele mai mici tarife din an”, a declarat Anca Nedea, directorul executiv al OPMCTA, conform adevarul.ro.

O noapte de cazare ar putea fi la jumătate de preț, începând cu 1 septembrie foto - Pixabay
O noapte de cazare ar putea fi la jumătate de preț, începând cu 1 septembrie
foto – Pixabay

Cât va costa un sejur la Mamaia, de la 1 septembrie

În prima etapă, începând cu 23 august, prețul unei camere duble într-un hotel de patru stele din stațiunea Mamaia ar putea porni de la 400 de lei pe noapte. Pe de altă parte, un hotel de trei stele ar avea un tarif de 250 de lei pe noapte, în timp ce la două stele turiștii se pot caza în schimbul a 220 de lei pe cameră.

Lucrurile se schimbă de la 1 septembrie, când sunt așteptate ieftiniri substanțiale. Astfel, aceeași cameră dublă, într-un hotel de patru stele va costa 242 de lei pe noapte. În cazul camerelor de la trei stele, tariful poate ajunge la 150 de lei pe noapte. De altfel, vor exista și oferte de preț sub aceste valori.

Cei care își doresc să apeleze la programul „Litoralul pentru toţi”, care debutează în septembrie, vor putea petrece o vacanță de cinci nopți la prețuri accesibile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...