Republica Moldova se pregătește să-l sfideze pe Putin? Ce vor să interzică parlamentarii de la Chișinău

Stan Filon 03.04.2022, 12:03
Republica Moldova se pregătește să-l sfideze pe Putin? Ce vor să interzică parlamentarii de la Chișinău

Republica Moldova se pregătește să-l sfideze pe Vladimir Putin, după ce parlamentarii moldoveni vor să facă un pas destul de import. Anunțul a venit din partea preşedintelui comisiei pentru Securitate Naţională, Apărare şi Ordine Publică a Parlamentului din Republica Moldova, care a spus care este mutarea care l-ar putea enerva pe președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Republica Moldova se pregătește să-l sfideze pe Putin

Vladimir Putin ar putea fi suprins de o mișcare pe care parlamentarii din Republica Moldova se pregătesc să o facă, după izbucnirea războiului din Ucraina. Lilian Carp, preşedintele comisiei Securitate Naţională, Apărare şi Ordine Publică a Parlamentului, a spus că semnul Z ar putea fi interzis în Republica Moldova, după ce a devenit simbolul agresiunii Federaţiei Ruse în Ucraina, transmite Știri.md.

„Aveţi intenţia, PAS-ul, pentru că aveţi majoritatea, să votaţi o lege în Parlament prin care să interziceţi utilizarea aceastei litere „Z”, acest simbol al războiului? -Se discută şi acest lucru.  Interzicerea oricărui element care cheamă la ură, care cheamă la incitarea de război, glorificare de război şi aşa mai departe. Noi luăm în calcul o asemenea abordare”, spune Liliana Carp, preşedintele comisiei Parlamentare pentru Securitate şi Ordine Publică.

Republica Moldova se pregateste sa-l sfideze pe Putin
Republica Moldova se pregateste sa-l sfideze pe Putin

Mai multe țări au adoptat această măsură

Și autoritățile din Ucraina au interzis folosirea simbolurilor care apar pe tehnica de luptă a rușilor. Mai exact, Rada Supremă de la Kiev a interzis pe teritoriul Ucrainei folosirea literelor Z şi V, simboluri inscripţionate pe tancurile rusești. Potrivit presei ucrainene, cei care vor încălca legea riscă până la 5 ani de puşcărie. Şi parlamentul leton a votat pentru interzicerea afişării în public a acestor simboluri, afirmând că sunt folosite pentru a glorifica invazia rusă în Ucraina.

Amenzile oscilează între 350 şi 2.900 de euro. De asemnea, afişarea literei Z, devenită simbol propagandistic al susţinerii invaziei ruse în Ucraina, a fost interzisă şi în Germania. Poate fi urmărit penal oricine afişează această literă pentru a arăta că susţine invazia Rusiei.

Între timp, Rusia continuă atacul în Ucraina. Trupele rusești s-au retras din jurul capitalei Kiev, dar se regrupează în estul și sudul Ucrainei. Explozii foarte puternice, urmate de incendii uriașe au avut loc în ultimele ore în orașul Odesa.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...