Replica lui Bănescu pentru Valeriu Gheorghiță, după ce medicul a cerut implicarea bisericii în vaccinare. Ce a ținut să transmită purtătorul de cuvânt al Patriarhiei

Ioana Bucur 07.10.2021, 00:02
Replica lui Bănescu pentru Valeriu Gheorghiță, după ce medicul a cerut implicarea bisericii în vaccinare. Ce a ținut să transmită purtătorul de cuvânt al Patriarhiei

În contextul în care valul patru al pandemiei aduce numere record de infectare și de decese în rândul celor infectați cu SARS-CoV-2, autoritățile subliniază cu fiecare ocazie importanța imunizării, cerând ajutor celor mai importante instituții ale țării. Care a fost replica lui Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, pentru Valeriu Gheorghiță, după ce medicul a cerut implicarea bisericii în vaccinare.

Valeriu Gheorghiță, despre implicarea bisericii în campania de vaccinare

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a susținut, miercuri, o nouă conferință de presă. Medicul a explicat că nu există nicio „soluție miraculoasă” ce ar putea opri valul patru al pandemiei și că războiul pe care îl ducem în aceste săptămâni va fi pierdut prin „neimplicare şi prin neînţelegerea importanţei respectării măsurilor de prevenire a răspândirii bolii şi a vaccinării”.

„Avem nevoie să nu ne mai divizăm între oameni pro şi contra, pentru că deopotrivă suntem afectaţi, indiferent dacă credem sau nu în beneficiile vaccinării, dacă credem sau nu în importanţa respectării măsurilor igienico-sanitare, dacă credem în rolul măştii. Este cât de poate de evident că în momentul de faţă nu avem o soluţie miraculoasă.

Singurul lucru pe care îl putem face este să respectăm ce am învăţat până acuma şi ceea ce nui s-a transmis de către medici. Este un război pe care îl vom pierde prin neimplicare şi prin neînţelegerea importanţei respectării măsurilor de prevenire a răspândirii bolii şi a vaccinării”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă miercuri după-amiază, într-o conferinţă de presă.

Replica lui Bănescu pentru Valeriu Gheorghiță, după ce medicul a cerut implicarea bisericii în vaccinare
Valeriu Gheorghita

Întrebat dacă, din punctul său de vedere, ar fi nevoie de o mai mare implicare a bisericii în diseminarea măsurilor de prevenire a răspândirii bolii, Gheorghiţă a răspuns:

„Da, cred că da, şi cred că un mesaj pe care ei l-ar aştepta în perioada următoare ar fi următorul: „Populaţia să aibă încredere în medici”. Şi doi: „Oamenii să-şi iubească mai mult aproapele”. Atât, nimic mai mult”, a spus el.

Purtătorul de cuvânt al Patriariei, prima reacție

Prima reacție din partea Bisericii a venit câteva ore mai târziu. Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei a transmis că românii le datorează medicilor nu doar respect ci și „deplina noastră încredere și recunoștință”.

„Da, în mod evident, mai ales într-un context sufocat de tulburare, îngrijorare, suferinţă şi moarte provocate de o boală perfidă, pe care trebuie să o luăm cu adevărat în serios, datorăm medicilor nu doar respect pentru ştiinţa lor de carte şi pentru eforturile uriaşe depuse în spitalele asaltate de bolnavi, ci şi deplina noastră încredere şi recunoştinţă”, a afirmat Bănescu, potrivit Mediafax.

Urmăriți Impact.ro și pe