Replica dată de Raluca Turcan când a fost întrebată cum poate lucra cu PSD-istul pe care îl criticase dur în trecut. ”Strâng din dinți”

Beatrice Dumitru 10.11.2021, 10:59
Replica dată de Raluca Turcan când a fost întrebată cum poate lucra cu PSD-istul pe care îl criticase dur în trecut. ”Strâng din dinți”

După ce Guvernul Cîțu a fost demis, PNL a decis să discute cu PSD pentru formarea unei coaliții de guvernare. Negocierile dintre cele două partide se află pe ultima sută de metri. Raluca Turcan, ministrul interimar al Muncii, a dezvăluit cum va reuși să colaboreze cu social-democrații.

Raluca Turcan: „Politica nu se rezumă la oameni

După ce s-au criticat dur în ultimii ani, PNL este nevoit să facă alianță cu social-democrații pentru a rămâne la guvernare. În urmă cu doar o lună, liderul liberalilor, Florin Cîțu, a atacat PSD-ul, despre care a spus că este cel mai toxic partid și trebuie lăsat în opoziție și după 2024. Acum, însă, lucrurile stau total diferit și este posibil ca cele două partide să guverneze împreună.

Raluca Turcan, ministrul interimar al Muncii, este una dintre vocile care au criticat PSD-ul de-a lungul timpului, mai ales pe Sorin Grindeanu, pentru decziile luate. Aceasta a vorbit despre relația pe care o va avea cu rivalii de la PSD, cu care ar putea fi colegă de alianță, și a spus că nu poate face altceva decât să strângă din dinți și să accepte.

Replica dată de Raluca Turcan când a fost întrebată cum poate lucra cu PSD-istul pe care îl criticase dur în trecut. ”Strâng din dinți”
Raluca Turcan, despre alianța cu PSD.

Fac politică de mulţi ani şi am înţeles un lucru: politica nu se rezumă la oameni. Sunt momente în care oameni adunaţi într-o conducere pot să ducă un partid, de exemplu, într-o direcţie greşită. De aceea, în acest moment, eu privesc spre ce rezultate putem obţine. Dacă acele rezultate sunt garantate într-o anumită formulă, nu pot decât, ca om politic, să strâng din dinţi şi să merg mai departe pentru că pe locul întâi, pentru mine, ca om ales, este cel care mi-am oferit votul. Asta este realitatea”, a declarat Raluca Turcan, potrivit Profit.ro.

Marcel Ciolacu, despre stadiul în care se află negocierile cu PNL

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus că în două zile va anunța dacă va forma un nou guvern împreună cu PNL. Totul depide de discuțiile pe marginea programului de guvernare, pe măsuri imediate, pe termen scurt sau mediu.

Dacă putem să găsim parteneri loiali, cinstiți și corecți mergem înainte. Nu-i găsim, ne vedem de treaba noastră”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Guvernul Cîțu a fost demis pe 5 octombrie, după ce 281 de parlamentari au votat moțiune de cenzură depusă de PSD. A fost cel mai mare vot cu care a fost demis un guvern din România.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...