Regulile ciudate de la McDonalds. Ce nu au voie să primească angajații

Ioana Bucur 27.01.2022, 17:31
Regulile ciudate de la McDonalds. Ce nu au voie să primească angajații

Cu peste 30.000 de restaurante în 117 țări, este cel mai mare și cel mai cunoscut retailer global din domeniul serviciilor alimentare. După aproape opt decenii de activitate, secretul rețetelor de succes încă nu a fost dezvăluit, însă cei care lucrează sau au lucrat pentru celebrul lanț știu foarte bine că există un regulament strict ce trebuie urmat din momentul în care îmbracă uniforma. Câteva dintre regulile ciudate de la McDonalds sigur vor fi o surpriză pentru mulți clienți fideli.

Regulile ciudate de la McDonalds pe care toți angajații din restaurante trebuie să le respecte

Hamburgerii, cartofii prăjiți, meniurile speciale pentru copii de la McDonalds au schimbat modul în care oamenii din întreaga lume mănâncă. Lanțul american de restaurante a introdus ideea de „fast food”, iar rezultatul a fost un succes la care probabil puțini s-ar fi așteptat: peste 30.000 de restaurante ce servesc aproape 54 de milioane de clienți în fiecare zi, în 117 țări.

Așa cum se întâmplă în cazul tuturor marilor companii, McDonalds își protejează rețetele ce aduc zilnic milioane de oameni în restaurante. În plus, toți angajații trebuie să respecte un regulament strict în momentul în care îmbracă uniforma. Vorbim mai jos despre cinci dintre regulile ciudate de la McDonalds.

1. Ce clienți nu vor fi serviți la McDrive. Servirea rapidă de la fereastră este unul din cele mai importante aspecte în serviciile de la McDonalds, însă angajații vor refuza să îi servească pe cei care sunt pietoni sau pe bicicletă.

2. Cum trebuie să se comporte în preajma celebrităților. Până și cele mai mari staruri au poftă, uneori, de un hamburger. În cazul în care sunt puși în situația de a avea o vedetă la casă, angajații McDonalds sunt instruiți să rămână calmi și le este interzis să ceară un autograf sau un seflie.

Regulile ciudate de la McDonalds. Ce nu au voie sa primeasca angajatii

Ce este strict interzis

3. Din momentul în care intră în tură, telefonul mobil – sau oricare alt dispozitiv electronic – nu mai există. Conform manualului angajatului, telefonul celular nu trebuie să fie „folosit, văzut sau auzit în niciun caz”. Această prevedere include și fotografiatul sau filmatul într-o incintă McDonalds.

4. O politică despre care poate puțini clienți știu este cea legată de bacșișuri, care sunt strict interzise. Angajații nu au voie să primească nicio „atenție” de la persoanele pe care le servesc. Orice bani lăsați de clienți ajung în cutia pentru caritate și, conform unor salariați, păstrarea acestora este considerată furt.

5. Așa cum se întâmplă în cazul tuturor angajaților din domeniul retail, și cei care lucrează la McDonalds beneficiaă de reduceri și unele gratuități. Cu toate astea, nu au voie să își prepare singuri mâncarea. Manualul prevede că atunci când un angajat intră în pauza de masă, un manager trebuie să-i preia comanda și să o asambleze, în timp ce el trebuie să stea în zona pentru clienți.

Urmăriți Impact.ro și pe