Reguli noi la intrarea în Bulgaria. Ce trebuie să prezinte românii vameșilor din țara vecină

Ioana Bucur, Diana Timișoreanu 30.08.2021, 18:29
Reguli noi la intrarea în Bulgaria. Ce trebuie să prezinte românii vameșilor din țara vecină

Începând cu data de 1 septembrie, vor fi impuse reguli noi la intrarea în Bulgaria. Ce vor fi nevoiți să prezinte românii care doresc să treacă granița în țara vecină.

Cum se va face intrarea în Bulgaria

Noul val al pandemiei schimbă regulile pentru călătoriile în afara României. Autoritățile din Bulgaria au reanalizat condițiile de intrare în țară. De la 1 septembrie, românii nu vor mai putea trece granița doar cu actele de călătorie.

Au fost impuse reguli noi la intrarea în Bulgaria. Potrivit prevederilor ce vor fi aplicate începând din data de 1 septembrie 2021, persoanele care vin din România (țară încadrată în zona verde) vor fi obligate să prezinte vameșilor, în afara documentelor de călătorie, și unul dintre următoarele acte:

  • un certificat digital european COVID-19 care atestă vaccinarea sau un document similar, care conține aceleași date precum certificatul digital european COVID-19;
  • un certificat digital european COVID-19 care atestă vindecarea sau un document similar, care conține aceleași date precum certificatul digital european COVID-19;
  • un certificat digital european COVID-19 care atestă testarea sau un document similar, care conține aceleași date precum certificatul digital european COVID-19.

Vor exista și excepții de la noile condiții anunțate de autoritățile bulgare. Nu vor fi nevoite să prezinte unul dintre cele trei documente de mai sus persoanele care tranzitează această țară, în cazul în care se garantează părăsirea imediată a teritoriului acestui stat, precum și copiii cu vârsta de până la 12 ani, potrivit unui anunț transmis luni de Ministerul Afacerilor Externe.

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: 0035929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: 00359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51904 și http://sofia.mae.ro/, informarea temeinică anterior deplasării în străinătate și respectarea cu strictețe a măsurilor aplicabile în contextul pandemiei de COVID-19.

Reguli noi la intrarea în Bulgaria

Bulgaria, în zona galbenă

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a publicat, joi seara, lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Potrivit noii clasificări, în zona roșie au intrat: Elveţia, Macedonia de Nord, Azerbaidjan, Liechtenstein, Guam, Bahamas, Maldive, Anquilla şi Insulele Saint Kitts şi Nevis; în zona galbenă: Bulgaria, Serbia, Albania, Armenia, Slovenia, Belarus, Japonia, Palestina, Filipine, Mauritius, Timorul de Est, Burnei Darussalam, Guyana, Bermuda, Irak și Argentina. În zona verde au fost adăugate Emiratele Arabe Unite, Kuweit şi Insulele Virgine Britanice.

Lista intra în vigoare în 29 august, la ora 00.00.

Urmăriți Impact.ro și pe