Reguli ciudate pentru orele de sport la redeschiderea școlilor. Se reinventează baschetul și fotbalul

Raluca Juncu 17.06.2020, 18:05

Potrivit celor mai recente recomandări transmise de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), orele de educație fizică vor suferi modificări semnificative, începând cu anul școlar 2020-2021. În contextul epidemiei de COVID-19, sporturile de echipă, precum fotbalul sau bachetul se vor desfășura cu mai puțini elevi.

Recomandări pentru meciurile de fotbal din școli și licee

Anul școlar 2020-2021 care va începe pe 14 septembrie, ar putea veni cu schimbări majore, atât în ceea ce privește dispunerea elevilor în clase și timpul petrecut la ore, cât și desfășurarea orelor de sport.

Meciurile de fotbal se vor juca cu o singură poartă, la care să nu participe mai mult de patru elevi, inclusiv portarul echipei. Astfel, partidele de fotbal din școli și licee se vor transforma într-o miuță sau un joc de pase. Elevii nu vor avea voie să atingă mingea cu mâna, cu excepția portarului. De asemenea, repunerile din afara terenului de joc se vor face doar cu piciorul.
În contextul în care anumite ore se vor desfășura în aer liber, pe terenul din curtea instituției de învățământ, este permis un număr maxim de cinci jucători (inclusiv portarul).

Recomandări pentru meciurile de baschet din școli și licee

Meciurile de baschet se vor juca fără pase și dribling și asta pentru fiecare elev va avea mingea lui cu care va arunca la coș. Important de precizat este faptul că mingile se vor ține într-un sac special, urmând ca după folosirea lor să fie igienizate și puse într-un alt sac special prevăzut pentru suport. De aceste proceduri se va ocupa, cel mai probabil profesorul de educație fizică.

Elevii vor fi instruiți pe tot parcursul activităților sportive de la școală să nu-și atingă fața, gura, ochii sau nasul. Orele de sport se vor desfășura doar la finalul programului pentru ca „elevii să poată pleca direct acasă”, arată prevederile din documentului transmis de INSP și consultat de edupedu.ro.

 

Sursa foto: unsplash.com

Urmăriți Impact.ro și pe