Potrivit celor mai recente recomandări transmise de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), structura unei clase de elevi ar putea fi modificată, în contextul epidemiei de COVID-19.
Anul școlar 2020-2021 ar urma să înceapă cu câteva modificări majore în ceea ce privește așezarea în sălile de clasă, precum și programul în care elevii vor învăța. Astfel, clasele nu vor avea mai multe de 10-15 elevi care vor petrece doar patru ore pe zi la școală, cu ore de 30 de minute. Restul clasei va face simultan ore online, după care grupurile de elevi vor fi inversate. Pauzele vor fi de maximum 20 de minute, timp în care elevii vor avea timp să se spele pe mâini la ieșirea și la intrarea din pauze, potrivit documentului consultat de edupedu.ro.
Elevii vor fi dispuși în sălile de clasă la o distanță de 4 metri pătrați, măsură ce este inclusă și la examenele care se desfășoară în prezent. Culoarele care există în prezent pe holuri, impuse pentru desfășurarea examenelor din acest sfârșit de an se vor păstra și la începerea noului an școlar. În ceea ce privește purtarea măștii, aceasta va trebui folosită de elevi doar pe perioada pauzelor, nu și în interiorul sălilor de clasă.
Aceste noi reguli care ar trebuie implementate de către autorități se regăsesc în propunerile transmise de Institul Național de Sănătate Publică. Documentul care include aceste recomandări a fost deja publicat de către Ministerul Sănătății și trimis unităților școlare de către DSP.
Potrivit structurii anului școlar, redeschiderea școlilor va avea loc pe 14 septembrie 2020. Ministerul Educației și Cercetării a anunțat, printr-un comunicat de presă, că în cadrul unităților de învățământ preuniversitare de stat se vor realiza lucrări de amenajare a grupurilor sanitare, care vor fi dotate și cu obiectele sanitare necesare pentru menținerea igienei. Pentru acest proces se alocă de la bugetul de stat o investiție de aproximativ 31.000 de lei.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea