Regretul care îl macină pe marele Florin Piersic la 86 de ani. Actorul a mărturisit peste ce dorință arzătoare nu poate să treacă. „Nu am avut această ocazie”

Anca Manolica 27.09.2022, 21:18
Regretul care îl macină pe marele Florin Piersic la 86 de ani. Actorul a mărturisit peste ce dorință arzătoare nu poate să treacă. „Nu am avut această ocazie”

Actorul Florin Piersic a dezvăluit care este unul dintre cele mai mari regrete ale vieții sale. Este vorba despre un mare vis care, din păcate, nu i s-a îndeplinit. Iată câteva dezvăluiri uimitoare din viața celebrului actor în vârstă de 86 de ani.

Marele regret al lui Florin Piersic

Florin Piersic este cunoscut pentru rolurile sale magistrale în filme de acțiune, dar și pentru umorul său inconfundabil, petrecându-și cea mai mare parte a vieții sale pe scenă, acolo unde a adus multe zâmbete pe buze românilor. Unul dintre cei mai mari și cei mai iubiți actori români, el a adunat peste 65 de ani de carieră pe marile scene ale lumii.

Invitatul special al lui Mihai Gâdea, de la Antena 3, Florin Piersic a mărturisit care a fost cel mai mare vis al său care nu i s-a împlinit în cariera sa. Marele actor a călătorit în toată lumea și a avut parte de fiecare dată de surprize uimitoare din partea gazdelor sale din locurile în care a ajuns.

„Nu am avut această ocazie”

Marele vis al lui Florin Piersic a fost să joace Hamlet. Nu a avut această ocazie însă, dar a reușit să ajungă la palatul lui Hamlet.

„Să luăm de exemplu ambasadorii cu care m-am întâlnit. Alex Grădinar a fost vice-ambasador la Viena, m-a impresionat cum m-a primit acolo (…) Nu peste prea mult timp primesc o invitație de la el, din Danemarca.

El era ambasadorul nostru acolo. M-am dus acolo, am avut recital în diferite orașe, el fiind prezent și fiind mereu după mine și cu mine și într-o zi îmi spune „știi măi, Florine, vreau să-ți fac o surpriză, zic fă-mi-o, du-mă unde vrei tu”.

Zice „te duc acuma la Helsingor, la palatul lui Hamlet”. Visul meu a fost ca eu să joc Hamlet. L-a jucat Cozorici, l-a jucat Caramitru, l-au jucat mai mulți din actorii români.” a povestit Florin Piersic pentru sursa citată.

Florin Piersic
Florin Piersic

Și cum fiecare om are un idol în viață, chiar și atunci când vine vorba de celebrități, Florin Piersic a dezvălui faptul că i-ar fi plăcut să joace alături de Laurence Olivier, cel pe care l-a numit actorul „vieții, vieții, vieților” sale. Din păcate, nu a reușit asta, dar a avut șansa să ajungă în sala în care el a jucat de foarte multe ori.

„Și când am ajuns acolo și am văzut sala de bal în care am aflat atunci că cei care s-au prezentat într-un spectacol Shakespeare erau Laurence Olivier, actorul vieții, vieții, vieților mele, regele artiștilor, cum spunea colega mea Ioana Bulcă.

Nu există un actor mai mare ca el, eu sunt de acord. El a fost pentru mine o minune în tot ce l-am văzut. Visul meu a fost ca să joc, să apar lângă el, să-i sărut mâna. N-am avut această ocazie, în schimb am fost în sala în care el a jucat de foarte-foarte multe ori. Vorbesc de  Aldwych Theatre din Londra”, a mai dezvăluit marele actor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...