EXCLUSIV

Dezvăluiri în premieră despre Florin Piersic. Cât mai are de gând să joace pe scenă. Medeea Marinescu i-a spus secretul: „Are el o vorbă”. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 09.09.2022, 18:41
Dezvăluiri în premieră despre Florin Piersic. Cât mai are de gând să joace pe scenă. Medeea Marinescu i-a spus secretul: „Are el o vorbă”. EXCLUSIV

Una dintre cele mai longevive piese de teatru și singura în care mai poate fi încă văzut jucând Florin Piersic, „Străini în noapte”, va fi prezentă în repertoriul celor de la „Naționalul” bucureștean și în această toamnă, atât în septembrie, cât și în octombrie. Numai că succesul ei îi va duce pe cei doi actori din distribuție, Medeea Marinescu și Florin Piersic, în multe alte locuri din țară și de peste hotare, în diaspora românească.

Dezvăluiri în premieră despre Florin Piersic

„Nu știu până când vom juca acest spectacol. Am trecut deja de pragul a 1.000 de reprezentanții și asta nu poate decât să ne bucure! Mi-e greu să vă răspund, dar atâta timp cât există cerere, știm sigur că vom continua să urcăm pe scenă”, a precizat Medeea Marinescu pentru impact.ro. Ea susține chiar că nu-și face griji pentru partenerul său de spectacol, în ciuda faptului că Florin Piersic are deja 86 de ani și jumătate. „Actorul Florin Piersic are mereu o vorbă, care se dovedește de fiecare dată exactă. Și anume, atâta timp cât publicul te cheamă pe scenă, cât el te vrea, e greu să-l refuzi.

Nu știu dacă Florin Piersic e asemenea vinului, care devine mai bun pe măsura trecerii anilor. Glumind și nu prea, vă spun sincer că nu consum vin, așadar nu-mi pot da cu părerea. Cât despre Florin Piersic, nu sunt eu în măsură să spun când, cum, unde. Eu nu pot decât să mă bucur, de fiecare dată de prezența sa. Și mai știu și că publicul ne dă putere de fiecare dată, și lui, și mie!”, arată actrița care a îmbrățișat încă de mică cariera de actor, apărând în celebra peliculă „Maria Mirabela”, realizată în 1981.

Dezvaluiri in premiera despre Florin Piersic
Dezvaluiri in premiera despre Florin Piersic

„Am jucat piesa și la Londra, și la Paris”

Actrița Medeea Marinescu spune că finalul acestui spectacol i se pare încă îndepărtat. „Cunosc spectatori din diverse zone ale României care au ales să vadă spectacolul nostru de trei sau chiar de patru ori. Iar asta spune ceva! În plus, doar în vara asta, am jucat piesa și la Londra, și la Paris. Ar fi trebuit să ajungem și la Dublin, dar din cauza programului meu a trebuit să amânăm reprezentațiile de acolo. Toată această toamnă avem cereri pentru această piesă. Nici nu știu să vă spun pe dinafară unde vom juca. Îmi amintesc doar că vom fi la Cluj undeva la început de decembrie, ca să vă faceți o idee cât de cât!”, adaugă aceeași parteneră a lui Florin Piersic.

Cei doi au început colaborarea pentru acest spectacol în urmă cu 12 ani, dar spectacolul, gândit de regretatul Radu Beligan, a pornit la drum în urmă cu 14 ani. Primii doi ani Emilia Popescu a fost partenera de scenă a lui Florin Piersic în acest show de două ore, dar în cele din urmă Medeea Marinescu i-a luat locul, din pricina unor probleme personale ale celei dintâi.

„Străini în noapte”, în care Florin Piersic joacă rolul unui bărbat în floarea vârstei și care a marcat revenirea acestuia pe prima scenă a țării, e o comedie romantică cu răsturări de situație dintre cele mai atractive. La rândul ei, Medeea Marinescu dă viață unui personaj care se prezintă când prostituată, când jurnalistă pentru a încerca să-l seducă pe bărbatul de lângă ea.

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe