EXCLUSIV

Regizorul Iura Luncașu, despre motivul pentru care îl alege pe Smiley în filmele lui. „Trebuia să aflu dacă e capabil de asta sau nu” EXCLUSIV

Alexandru Catalan 17.03.2022, 17:57
Regizorul Iura Luncașu, despre motivul pentru care îl alege pe Smiley în filmele lui. „Trebuia să aflu dacă e capabil de asta sau nu” EXCLUSIV

La 38 de ani, debutul cinematografic al lui Andrei Tiberiu Maria, alias Smiley, nu avea cum să treacă neobservat. Cel care și-a încântat deja fanii în sute de concerte, dar a știut să-și sporească notorietatea și cu ajutorul emisiunilor de televiziune, are un viitor și pe marile ecrane. E ceea ce afirmă, în exclusivitate pentru impact.ro, regizorul Iura Luncașu.

Regizorul Iura Luncașu, despre motivul pentru care îl alege pe Smiley în filmele lui

Regizorul originar din Republica Moldova spune că încerca de ceva timp o colaborare cu Smiley.

Mi-l doream de ceva vreme în filmele mele. Știam că el poate ține foarte bine capul de afiș, însă nu știam dacă putea face asta din postura unui actor. Nu e totuși actor de meserie.

Trebuia să aflăm împreună dacă e capabil de așa ceva, fiindcă noi chemam lumea la cinema, iar nu la concert! Însă ceea ce lumea nu prea știe e faptul că noi doi avem deja la activ două filme, iar nu unul!”, a început seria dezvăluirilor exclusive Iura Luncașu.

„Atunci am știut că am tras lozul câștigător!”

El a explicat pentru impact.ro că primul pas a fost o invitație către Smiley de a realiza împreună un film.

Smiley a acceptat imediat și așa am început colaborarea. Însă nu e vorba despre pelicula recent lansată, ci de o alta, a cărei premieră cinematografică nu a avut încă loc!”, ne-a mărturisit regizorul.

Pelicula „de debut” a relației lor e dedicată prieteniei, vorbește despre ce se poate întâmpla la un banal team-building și va purta numele de „Legații”.

Acolo am văzut ce poate Smiley, ce calități are. Atunci am știut că am tras lozul câștigător! Deși nu a fost chiar atât de simplu pe cât povestesc acum!”, avertizează el.

Iura Luncașu spune că spre deosebire de prima peliculă, cea de-a doua, „Odată pentru totdeauna”, i-a ridicat probleme serioase eroului nostru.

M-am trezit cu el, ușor panicat, spunându-mi că nu crede că poate să ducă până la capăt rolul ce i-l încredințasem. Adevărul e că personajul din acest al doilea film e mult mai complex. Și total diferit de cum îl știm pe Smiley în realitate. E un bărbat care traversează stări de depresie, ba chiar și atacuri de panică.

Cred că Smiley s-a panicat pe moment, atunci când a venit și mi-a spus că nu se vede capabil de performanțe actoricești. Se înșela, însă! Poate fi oricând vrea el un actor foarte bun! E ceva nativ în el!”, a mai comentat Iura Luncașu.

Regizorul Iura Luncașu, despre motivul pentru care îl alege pe Smiley în filmele lui. „Trebuia să aflu dacă e capabil de asta sau nu” EXCLUSIV
Smiley a jucat recent în două filme regizate de Iura Luncașu

Cum i-a venit ideea de a o provoca și pe Gina Pistol

El a vorbit și despre „succesul” său de a o implica în film și pe partenera lui Smiley, Gina Pistol:

Tot de la prima peliculă a început! Gina a venit într-o zi la Cheile Grădiștei, unde am filmat pentru „Legații”. Așa mi-a venit ideea, iar ea a acceptat imediat!”.

Nu știe acum dacă va continua colaborarea cu cei doi, Smiley și Gina, dar nu exclude deloc varianta. Pe de altă parte, regizorul Iura Luncașu râde cu un ochi și plânge cu al doilea. E bucuros pentru că pariul său, acela de a-l provoca pe Smiley, să intre în lumea cinematografiei, a fost unul câștigător.

E însă și trist, fiindcă premiera acestui film, „Odată pentru totdeauna”, a fost eclipsată de începutul războiului din Ucraina. Rușii au atacat Ucraina de Dragobete, pe 24 februarie, în timp ce a doua zi a avut loc lansarea peliculei sale în cinematografele românești.

Lumii nu prea i-a mai ars de filme, dar se sperăm că vom recupera, ușor-ușor!”, și-a exprimat Iura Luncașu speranța.

El s-a inspirat din propria viață în realizarea celei mai recente pelicule cinematografice.

Urmăriți Impact.ro și pe