Regina Elisabeta a II-a, sfătuită de medici să renunțe la vizitele oficiale. Starea de sănătate a suveranei o împiedică să participe la un summit important

Iancu Andreea 30.10.2021, 00:05
Regina Elisabeta a II-a, sfătuită de medici să renunțe la vizitele oficiale. Starea de sănătate a suveranei o împiedică să participe la un summit important

Regina Elisabeta a II-a i-a îngrijorat pe supușii săi după ce a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind dusă de urgență la spital, în urmă cu câteva zile. Suveranul britanic pare să se confrunte cu o perioadă extrem de epuizantă, motiv pentru care starea de sănătate a acesteia nu i-a permis să își mai ducă la final unele îndatoriri. După ce a amânat o vizită în Irlanda de Nord, Regina Elisabeta a II-a a fost sfătuită de medici să refuze și participarea la summitul de la Glasgow, întâlnire la care ar fi urmat să discute aspecte privind schimbările climatice. Din păcate, sănătatea este primordială pentru cei din preajma monarhului, care a împlinit venerabila vârstă de 95 de ani.

Regina Elisabeta a II-a renunță la vizitele oficiale în următoarele săptămâni

Palatul Buckingham a făcut un anunț important privind starea de sănătate a Reginei. Se pare că medicii i-au recomandat suveranei să se odihnească în continuare, pentru încă cel puțin două săptămâni, după ce aceasta a fost internată o noapte în spital, din pricina epuizării. Ca urmare a recomandărilor specialiștilor, Regina Elisabeta a II-a renunță la vizitele oficiale din următoarele săptămâni, deși monarhul ar fi trebuit să participe la o întâlnire importantă cu tema schimbărilor climatice.

Oficialul britanic trecea prin momente dificile în data de 20 noiembrie, când Regina era internată în spital pentru o noapte. Aceasta a fost supusă mai multor controale medicale, iar vizita sa în Irlanda de Nord a fost anulată. Elisabeta a II-a, în vârstă de 95 de ani, ar fi fost epuizată de activitățile zilnice, monarhul fiind ocupat cu diferite întâlniri formale sau informale, care au obosit-o. Pentru o perioadă limitată, Regina ar putea îndeplini totuși unele sarcini ușoare, acordând unele audiențe virtuale.

Regina Elisabeta a II-a, sfătuită să renunțe la vizitele oficiale
Regina Elisabeta a II-a se resimte după o perioadă extenuantă

Suverana își dorește să nu lipsească de la un eveniment important în luna noiembrie

În următoarele două săptămâni, Regina Elisabeta a II-a urmează să se odihnească, la recomandarea medicilor, eliminând de pe agenda sa mai multe întâlniri importante, printre care și summitul COP26 privind schimbările climatice, care urmează să aibă loc la Glasgow. Potrivit unui comunicat transmis de la Palatul Buckingham, Regina își va ține discursul fața delegaților prin intermediul unui mesaj video înregistrat. Chiar dacă Elisabeta a II-a și-a reluat săptămâna aceasta o parte dintre angajamentele publice, ea s-a întâlnit cu ambasadorii printr-o legătură video, de la Castelul Windsor.

Cel mai bătrân monarh aflat în exercițiu și-a exprimat totuși “intenția fermă” de a participa la evenimentele din Duminica Pomenirii, pe 14 noiembrie, arată oficialii de la Buckingham. Această zi este una cu o semnificație specială pentru Regină, fiind comemorați militarii și civilii căzuți în conflicte armate.

Urmăriți Impact.ro și pe