Regina Angliei stă pe o comoară de 2 milioane de lire sterline. Ce e ”îngropat” sub Palatul Buckingham

Diana Radu 18.03.2020, 08:29
Regina Angliei stă pe o comoară de 2 milioane de lire sterline. Ce e ”îngropat” sub Palatul Buckingham
Regina Angliei, Elisabeta a II-a, în vârstă de 93 de ani este cel mai longeviv monarh care a stat la cârma țării.  Potrivit unei publicații britanice, regina ar sta la propriu pe o comoară estimată la 2 milioane de lire sterline. Despre ce este vorba?

Regina Angliei stă pe o comoară de 2 milioane de lire sterline

Publicația britanică „The Telegraph” notează faptul că regina Angliei are o cramă imensă scunsă chiar sub Palatul Buckingham acolo unde se află sticle de băutură al căror preț ajunge la 2 milioane de lire sterline. În total, Palatul Buckingham găzduiește 775 de camere, sub care se află încăperi vaste construite încă de pe vremea când clădirea era  Buckingham House.
regina angliei, elisabeta a II-a palatul buckingham, crama
Regina Angliei stă pe o comoară de 2 milioane de lire sterline. sursă foto: Libertatea

Așadar, pe lângă cele 775 de camere ale Palatului Buckingham, mai există cel puțin șapte cameere imense sub palat, datând din 1703 care adăpostesc o colecție de vinuri prețioase. În colecția reginei se regăsesc vinuri, pecum: un Château Léoville Barton din 1988 sau un Fonseca Quinta do Noval din 1963, dar și o sticlă de sherry datând din 1660, care a fost descoperită când a fost construit noul London Bridge și dăruită Reginei.

În total în cramă se găses aproximativ 25.000 de sticle de băutură. De asemenea, regina mai are o cramă în Lancaster House, care conține în jur de 39.000 de sticle – vin, bere, spirtoase destinate exclusiv protocolului și banchetelor de stat.

Alte lucruri pe care nu le știai despre regină:

  •  Nu trebuie să țină cont de limita vitezei;
  • Poate conduce fără permis;
  • Poata călători fără pașaport;
  • Este o excepție de la dreptul la libera informare;
  • Este scutită de taxe;
  • Poate porni un război;
  • Nu poate fi dată în judecată;
  • Protejează toți copiii;
  • Poate încălca orice lege.

Regina Angliei, Elisabeta a II-a proclamată regină a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a fost încoronată pe data de 2 iunie 1953, la catedrala Westminster din Londra. Iar încă un lucru despre majestatea sa puțin știut este faptul că deși este născută în data de 21 aprilie 1926, suverana britanică este sărbătorită oficial luna iunie, printr-o ceremonie denumită „Trooping the Colour” („Salutul Culorilor).

Urmăriți Impact.ro și pe