Regele Charles a îngropat securea războiului cu fiul său. Ce i-a permis prințului Harry să facă înainte de înmormântarea reginei

Anca Manolica 16.09.2022, 19:28

Toți ochii lumii sunt ațintiți în aceste zile asupra Londrei: după moartea reginei Elisabeta a II-a, a început o perioadă de doliu marcată de ceremonii solemne. Pe ceea ce este ultimul drum al regretatei suverane este prezent alături de ea, desigur, și Prințul Harry, la care poate fi observat un detaliu extrem de important atunci când vine vorba de vestimentație. El poartă haine civile. Ce decizie a luat în acest sens noul rege proclamat, și tatăl acestuia, Charles al III-lea.

Ce decizie importantă a lui regele Charles, în ceea ce îl privește pe prințul Harry

Sicriul regretatei suverane a părăsit Palatul Buckingham și a ajuns la Westminster Hall, unde a fost amenajată camera funerar. Aici, publicul larg va putea să îi aducă un ultim omagiu, cu condiția să respecte reguli precise. Cortegiul a trecut prin centrul Londrei însoțit de garda de onoare, cu pașii marcați de tobe, în spatele sicriului, încununat de flori proaspete și de coroana imperială, mergând regele Charles al III-lea, urmat de prinții Ana, Andrei și Eduard.

De data aceasta au defilat și Prințul William și Prințul Harry, acesta din urmă purtând haine civile și nu uniformă ca restul familiei. În ciuda faptului că a servit 10 ani în armată și a fost în Afganistan de două ori, soțul lui Megan Markle a urmat sicriul Reginei Elisabeta a II-a în haine civile în marșul către Westminster.

Dar se pare că la îndemnul regelui Charles, Prințul Harry va putea purta uniforma militară pentru ultimul priveghi al reginei Elisabeta a II-a, cel cu verișorii săi, programat sâmbătă seara. Dacă la funeraliile Prințului Philip, Regina Elisabeta a II-a a decis ca toți bărbații din Familia Regală să poarte costume în locul acestor uniforme, ca Harry și Andrew să nu fie marginalizați, în acest caz, regele a cerut că fiii săi să le poarte.

Kate, William, Harry și Megan
Kate, William, Harry și Megan

Înmormântarea Reginei Elisabeta. Prințul Harry va putea purta pentru ultima dată uniforma regală

Ducelui de Sussex, nepotul mult iubit al reginei, i s-a spus inițial că nu îi va fi permis să poarte uniforma deoarece el a renunțat la îndatoririle regale. Acum, The Mirror a dezvăluit în exclusivitate că i se va acorda permisiunea de a-și purta uniforma Blues and Royals din nou. Palatul a revenit asupra deciziei și i-a acordat o dispensă specială, la fel ca și Ducelui de York.

Prințul Andrew, în ciuda faptului că este implicat în „afacerea Epstein”, va purta, de fapt, uniforma militară la priveghiul alături de frații săi: o concesie făcută ca un „ultim semn de respect” față de regină. De altfel, aceasta ar fi fost „o dorință de mult timp a reginei”, aceea ca William și Harry să fie îmbrăcați în uniformele lor militare.

Cum se împart banii în cuplul lor?
Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...