Refuzat de Mirel Rădoi, Mihai Rotaru l-a numit în funcția de antrenor pe Laszlo Balint. „Nu am întrebat conducerea clubului ce m-a recomandat”

Sorin Barbu 13.06.2022, 17:11

Universitatea Craiova și-a prezentat noul antrenor principal. Refuzat de Mirel Rădoi, patronul Mihai Rotaru l-a contactat Laszlo Balint și l-a convins rapid să vină în Bănie. Antrenorul a dezvăluit că a fost foarte surprins de această ofertă.

Mirel Rădoi a refuzat Craiova, Laszlo Balint, noul antrenor al echipei

Au fost ore foarte agitate la echipa Universiatatea Craiova! Patronul Mihai Rotaru l-a dat afară pe Laurențiu Reghecampf și i-a oferit 180.000 de euro ca să renunțe la clauza de 300.000 de euro, i-a propus postul de antrenor principal lui Mirel Rădoi, iar după ce a fost refuzat de fostul selecționer a ajuns la Laszlo Balint.

Noul tehnician al formației oltene a fost contactat duminică seară, iar luni a fost prezentat de președintele Sorin Cîrțu. Numirea a fost și pentru el o mare surpriză.

„E un mare pas în cariera mea. Sunt 100% pregătit pentru tot ce înseamnă acest capitol. Vin foarte motivat, cu mult entuziasm. La un club precum Universitatea Craiova vorbim de obiective importante.

Încercăm să facem sezonul următorul mai bun decât cel recent încheiat. Nu am întrebat conducerea clubului ce m-a recomandat. Eu m-am bucurat că există interes pentru serviciile mele.

Jucătorii trebuie să simtă că dau totul şi asta voi încerca să implementez. Mă bazez foarte mult pe noţiunea de respect. Aseară s-au demarat discuţiile. Totul este foarte clar. Perioada următoare trebuie gestionată cu maximă atenţie. Această perioadă este foarte importantă pentru noi.

Nu ştiu dacă sunt în măsură să vă răspuns la această întrebare. E o onoare să fiu comparat cu Mirel Rădoi. Nu trebuie să ne raportăm la ce a fost. Contează ce este astăzi şi ce va fi în perioada următoare”, a declarat Laszlo Balint, la conferința de presă.

Rodion Cămătaru a criticat decizia lui Mihai Rotaru

Vestea l-a luat prin suprindere pe Rodion Cămătaru, fost atacant în Bănie în perioda 1974-1986. Nu a înțeles de ce Mihai Rotaru l-a dat afară pe Reghecampf, ca să aducă un antrenor fără performanțe și a recunoscut acest lucru în fața jurnaliștilor playsport.ro.

Totuși, e o diferență între Laurențiu Reghecampf și Laszlo Balint. Primul a avut performanțe. Domnul Balint ce a reușit? A promovat cu UTA și s-a salvat de la retrogradare cu arădenii. Sincer să fiu, m-a surprins și pe mine această decizie.

Eu sunt de părere că ar fi trebuit să mai fie lăsat un sezon la Craiova. El a venit pe parcurs, nu de la început. Mai trebuie și câțiva jucători pentru a ataca obiectivele pe care și le propun. Bineînțeles, mai ușor schimbi antrenorul decât mai mulți jucători”, a declarat Rodion Cămătaru, în exclusivitate pentru playsport.ro.

Laszlo Balint are 43 de ani și a promovat cu UTA în prima ligă.

Urmăriți Impact.ro și pe