Redeschiderea restaurantelor: condiția anunțată de Guvern și cum se pot închide la loc. Modificări importante pentru petreceri

Elena Avramescu 31.08.2020, 13:43
Redeschiderea restaurantelor: condiția anunțată de Guvern și cum se pot închide la loc. Modificări importante pentru petreceri

Veștea așteptată de toți românii este aici! Începând cu data de 1 septembrie, restaurantele, teatrele și cinematografele se redeschid, însă cu reguli stricte anti-COVID. În plus, premierul României, Ludovic Orban, a anunţat în ședința de Guvern că se va impune o limită de cazuri de coronavirus la nivel de județ, iar dacă va fi depășită, restaurantele se pot închide iar.

Redeschiderea restaurantelor: condiția anunțată de Guvern

„Azi trebuie să adoptăm hotărârea de guvern pentru modificarea hotărârii de guvern privind starea de alertă, pentru a putea deschide restaurantele de la 1 septembrie. Imediat după publicarea hotărârii în Monitorul Oficial, fiecare minister implicat va trebui să emită, tot azi, ordinul cu măsurile care trebuie respectate”, a spus Ludovic Orban luni dimineață, la începutul ședinței de guvern.

Așadar, fiecare minister care este implicat în această decizie va trebui să emită ordine privind măsurile specifice care trebuie impuse pentru fiecare situație în parte.

Ludovic Orban a mai spus că va exista o limită de cazuri de coronavirus, de 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile, care, dacă va fi depășită la nivel județean, restaurantele, teatrele și cinematografele se vor închide, potrivit Digi24.

Redeschiderea restaurantelor condiția anunțată de Guvern
Se redeschid restaurantelor, însă cu o condiție

Modificări importante pentru petreceri odată cu redeschiderea restaurantelor

În plus, Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă au dreptul de a închide activitățile într-o localitate unde pragul este depășit, chiar dacă județul în ansamblu este sub prag.

„Am inclus un prag privind nivelul de răspândire a virusului la nivel județean, de 1,5 la 1.000 de locuitor în ultimele 14 zile. Am lăsat la nivelul fiecărui comitet județean pentru situații de urgență să aibă posibilitatea să restricționeze activitatea într-o zonă, chiar dacă la nivel de județ indicele nu este depășit.

Va trebui să comunicăm aceste reguli. Va trebui să avem discuții foarte clare cu reprezentanții industriei ospitalității, ca să respectă masuile, să nu existe consecințe pentru clienții lor”, a mai spus premierul României, Ludovic Orban.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...