Zi decisivă pentru Guvernul Orban! Ce lovitură cruntă pregătește PSD. Anunțul vehement făcut de prim-vicepreşedintele Sorin Grindeanu

Iancu Andreea 30.08.2020, 20:25
Zi decisivă pentru Guvernul Orban! Ce lovitură cruntă pregătește PSD. Anunțul vehement făcut de prim-vicepreşedintele Sorin Grindeanu

PSD pregătește o lovitură dură pentru Guvernul Orban. În contextul în care este pregătit votul pentru moțiunea de cenzură, liderii partidului Social Democrat au făcut un anunț vehement. Aceștia își atenționează colegii de partid înainte de marea decizie.

Sorin Grindeanu, anunț important pentru membrii PSD înainte de moțiunea de cenzură

Luni, 31 august, urmează să fie votată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Astfel, lideri importanți ai PSD, printre care și Sorin Grindeanu, își pregătesc colegii de partid. Prim-vicepreședintele a dezvăluit ce planuri s-au stabilit la nivelul partidului pentru cei care s-ar putea opune acestui vot.

Întrebat astăzi care va fi numărul de parlamentari PSD pe care l-au luat în considerare, Grindeanu a răspuns că întreg colectivul PSD va trebui să voteze această moțiune. În caz contrar, vor exista consecințe grave.

„Toţi. Cine nu se prezintă mâine sau votează invers, dacă nu există o cauză obiectivă, înseamnă că nu mai face parte din echipa PSD. Vreau să fiu cât se poate de clar din acest punct de vedere”, potrivit digi24.ro.

Sorin Grindeanu se arată optimist vis a vis de votul de mâine, bazându-se „sută la sută” pe colegii săi de partid.

„Eu am convingerea că mâine această moţiune de cenzură va fi votată şi va trece”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban urmează să fie votată luni, 31 august
Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban urmează să fie votată luni, 31 august

Moțiune de cenzură împotriva Guvernului PNL

Luni, 31 august, începând cu ora 14:00, Parlamentul va fi reunit în ședință comună pentru a dezbate și a vota moțiunea de cenzură. Aceasta din urmă a fost inițiată de către PSD și denumită „Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”, potrivit Agerpres.

Această moțiune îi are drept susținători pe membrii PSD, ALDE și Pro România. Totodată, cei care vor participa la votul de mâine vor fi și membri minorităților naționale. Pe de altă parte, PMP a anunțat că nu va participa la votul de mâine, în timp ce parlamentarii UDMR încă nu au decis. Aceștia din urmă vor hotărâ luni, înainte de moțiune. De asemenea, nici USR nu va participa la votul pentru moțiunea de cenzură.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...