Record mondial? Dinamo bate toate topurile la demiterea de antrenori. Bilanțul e fabulos

Marian Cărăvan 26.08.2020, 15:43
Record mondial? Dinamo bate toate topurile la demiterea de antrenori. Bilanțul e fabulos

Gheorghe Mulțescu nu mai este de astăzi antrenorul echipei Dinamo, dar vestea nu miră pe nimeni. Dinamo bate toate topurile la demiterea de antrenori.

Dinamo bate toate topurile la demiterea de antrenori

În cazul lui Gheorghe Mulțescu nu este vorba de o demitere, ci de o încetare a contractului pe cale amiabilă. Tehnicianul chemat de urgență la finalul sezonului trecut pentru a o resuscita pe Dinamo va primi o altă funcție în cadrul clubului, anunță alb-roșii pe site-ul oficial. Mulțescu nu a bifat decât trei meciuri pe banca lui Dinamo, două în play-out-ul ediției 2019-2020 și unul în prima etapă a noului sezon al Ligii 1. Iese cu fruntea sus, fără înfrângere, după 2-1 cu FC Voluntari, 1-1 cu Viitorul și cu AFC Hermannstadt. Este al patrulea antrenor care a stat pe banca tehnică a dinamoviștilor în sezonul 2019-2020, după Eugen Neagoe, Dușan Uhrin și Adrian Mihalcea.

Totuși, Gigi Mulțescu stă bine în comparație cu fostul atacant al „câinilor”, Claudiu Niculescu, care nu a prins decât 20 de zile și două meciuri în Liga 1, pe banca tehnică a lui Dinamo. Un egal și o înfrângere a bifat Niculescu în toamna lui 2018, fiind înlocuit atunci cu Mircea Rednic. Prezentat într-o conferință de presă pe 24 septembrie 2018, Claudiu Niculescu semnase un contract valabil până pe 30 iunie 2020! Dar pe 13 octombrie 2018, Rednic semna din nou cu Dinamo și îl înlocuia pe Niculescu. 2015-2016 e ultimul sezon în care Dinamo a fost pregătită de un singur antrenor, același Mircea Rednic, revenit între timp în Ștefan cel Mare, dar „câinii” nu au câștigat niciun trofeu atunci.

Flavius Stoican, Ionel Dănciulescu, Mihai Teja, Mircea Rednic, Ioan Andone, Cosmin Contra, Vasile Miriuță, Florin Bratu, Claudiu Niculescu, Eugen Neagoe, Dușan Uhrin, Adrian Mihalcea și Gheorghe Mulțescu sunt antrenorii care s-au perindat pe banca tehnică a dinamoviștilor în ultimele șase sezoane.

Cosmin Contra, în locul lui Gheorghe Mulțescu

Numit la conducerea tehnică a roș-albilor pe 14 iulie 2020, în cel mai dificil moment din istoria de 72 de ani a clubului, Gheorghe Mulțescu a avut rezultate remarcabile la Dinamo într-o perioadă în care alți antrenori au refuzat să preia echipa și au preferat să fugă cât mai departe de stadionul din Ștefan cel Mare pentru a nu-și păta palmaresul.

„Cu un lot decimat de probleme medicale, cu 18 jucători confirmați pozitiv la testările pentru diagnosticarea Covid-19, cu două săptămâni de izolare la domiciliu, Gheorghe Mulțescu a reușit să salveze echipa noastră carantinată și să aibă rezultate cu care alți antrenori dinamoviști nu se pot lăuda în condiții normale ale fotbalului.
În numele tuturor dinamoviștilor, nu putem decât să-i mulțumim domnului Gheorghe Mulțescu pentru tot ce a făcut pentru Dinamo.
Dincolo de cuvinte sau cifre, Gheorghe Mulțescu rămâne un profesionist, un om de cuvânt, un dinamovist incontestabil în istoria clubului nostru.
Noua conducere executivă a clubului apreciază calitățile fostului antrenor principal al primei echipe și consideră că Gheorghe Mulțescu este o persoană foarte importantă în noua structură organizatorică la Dinamo București”, a transmis club într-un comunicat.

În locul lui Gheorghe Mulțescu va fi numit Cosmin Contra, iar fostului tehnician i se va propune un post de conducere la Dinamo, susține noul acționar, Pablo Cortacero.

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe