Drama nebănuită din trecutul lui Claudiu Niculescu! Sacrificiul imens pe care l-a făcut fostul dinamovist

Marian Cărăvan 29.04.2020, 18:36
Drama nebănuită din trecutul lui Claudiu Niculescu! Sacrificiul imens pe care l-a făcut fostul dinamovist

Triplu campion al României cu Dinamo, Claudiu Niculescu a avut un trecut plin de sacrificii până să devină fotbalistul adulat de zeci de mii de fani pe stadioane.

Drama nebănuită din trecutul lui Claudiu Niculescu! Sacrificiul imens pe care l-a făcut fostul dinamovist

Fostul atacant care făcea senzație la Dinamo alături de Ionel Dănciulescu, în celebrul „N&D” din fotbal, nu a avut o copilărie ușoară. Dragostea nemărginită pentru fotbal l-a determinat să strângă din dinți, să facă sacrificii, să îndure toate obstacolele pentru a-și îndeplini visul, acela de a ajunge fotbalist în prima ligă. Claudiu Niculescu, ajuns acum la 43 de ani, a povestit chinurile prin care a trecut în urmă cu mai bine de un sfert de veac, pe când evolua în liga secundă, la Jiul IELIF Craiova, unde ajunsese de la echipa Clubului Sportiv Școlar din Slatina, orașul său natal. Era în 1994, iar Claudiu Niculescu avea 18 ani și era plin de speranțe, la fel ca orice tânăr la această vârstă. Dar nu-și imagina calvarul prin care avea să treacă.

„Eram la Jiul IEELIF, în 1994. Am dormit un an și jumătate într-o baracă din aia de muncitori. Am tăiat toți cireșii din curtea stadionului cu toporul, să facem focul în sobă. Aveam o sobă de tablă în cameră, ieșea un horn prin perete. Aveam nevoie de lemne, a fost o iarnă groaznică. Aveam răni, bătături în palmă. Trebuia să ne facem focul singuri. Coboram trei kilometri pe viscol, iarna, pentru a ajunge la cantina întreprinderii unde eram angajați.

Aveam la masă o cană cu ceai, o bucată de pâine, două felii de parizer și un pic de dulceață. Dar din parizerul ăla, trebuia să luăm cu noi când ne întorceam la baracă pentru că era o haită de 20 de câini. Ne mâncau, trebuia să aruncăm parizer în stânga, dreapta. O dată am și fost mușcat când mă întorceam la masă”, a povestit Claudiu Niculescu la GSP Live.

Claudiu Niculescu și-a început cariera de antrenor la echipa pentru care a disputat ultimele meciuri oficiale, Universitatea Cluj

Drumul de la baraca de muncitori la titlul de campion. Cine l-a motivat

Povestea emoționantă a lui Claudiu Niculescu poate fi oricând subiectul unui film care chiar ar avea succes. Este o poveste de viață, despre cum să nu renunți atunci când dai de greu. Așa a făcut și Claudiu Niculescu, chiar dacă a avut momente în care părea mai puțin concentrat pe fotbal, după cum a recunoscut.

„Am început fotbalul la 6 ani și jumătate și am știut din prima că asta îmi doresc de la viață, să ajung fotbalist. Am muncit enorm, m-am chinuit enorm să ajung fotbalist, chiar dacă până la 27 de ani erau antrenamente când eram puțin delăsător. Dar m-am chinuit foarte mult”, a mai spus Claudiu Niculescu.

„Am avut două exemple lângă mine, Luțu și Dănciulescu. Ei erau copii lângă care am crescut 10 ani, am mâncat din aceeași cratiță și ei au ajuns să debuteze în prima ligă înaintea mea. Asta m-a ambiționat foarte tare. Îi vedeam la televizor cum dau goluri la Electroputere, la Național, se vorbea la televizor despre ei și voiam și eu să fiu acolo. Am strâns din dinți cât am putut de tare și am suportat multe. A fost infernal”, a mai dezvăluit fostul fotbalist.

Claudiu Niculescu, 43 de ani, a marcat 156 de goluri în prima ligă, dintre care 89 pentru Dinamo, 41 pentru Universitatea Craiova și 18 pentru Universitatea Cluj, echipă la care și-a început în 2012 cariera de antrenor. „Clau-gol” are în palmares trei titluri de campion (primul dintre ele obținut în 2002), trei Cupe ale României și o Supercupă, toate cu Dinamo București.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe