Record în județul Gorj, după ce au fost aplicate 200 de amenzi, iar 29 de permise de conducere au fost reţinute

Elena Avramescu 05.08.2021, 12:32
Record în județul Gorj, după ce au fost aplicate 200 de amenzi, iar 29 de permise de conducere au fost reţinute

200 de amenzi aplicate în Gorj. Poliţiştii rutieri din Gorj au fost extrem de ocupați și au aplicat, în numai câteva ore, aproape 200 de amenzi şi au reţinut 29 de permise de conducere.

200 de amenzi aplicate în Gorj

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, alături de poliţiştii Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Vâlcea şi Dolj, au reușit să organizeze, în decursul zilei de ieri, în intervalul orar 18:00-20.00, o acţiune comună în judeţul Gorj, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente.

În cele două ore, poliţiştii au aplicat un număr de 197 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 73.000 lei, din care 99 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

A fost luată măsura sancţionării contravenţională faţă de 14 biciclişti, 11 pietoni, 2 sancţiuni pentru conducerea sub influenţa alcoolului, iar 72 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 29 permise de conducere, din care 20 pentru depăşirea limitelor legale de viteză.

Având în vedere că nerespectarea regimului legal de viteza, indisciplina pietonilor şi a bicicliştilor, precum şi consumul de alcool sunt principalele cauze generatoare de accidente rutiere, poliţiştii rutieri vor continua activităţile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, găsim notat într-un comunicat de presă al Poliţiei Gorj.

200 de amenzi aplicate in Gorj
200 de amenzi aplicate in Gorj

Un bărbat din Botoșani, campionul României la amenzi în 2021

Bărbatul a reușit să primească un număr record de amenzi de la începutul acestui an și până în prezent. Astfel, acesta adevenit o cunoștință de-a jandarmilor care nu au contenit în a-l sancționa. Acesta a înregistrat un record la numărul amenzilor primite de la începutul anului și până acum. Acesta a strâns nu mai puțin de 31 de amenzi din partea jandarmilor.

Bărbatul este o cunoștință mai veche a jandarmilor, doar de la începutul acestui an fiind sancționat contravențional de nu mai puțin de 31 de ori, fără a pune la socoteală amenzile de săptămâna trecută.

Ultimele două sancțiuni pe care le-a primit au vizat consumul de băuturi alcoolice în locuri publice, mai exact în Piața Revoluției din municipiul Botoșani, amenda pentru această faptă de natură contravențională fiind cuprinsă între 100 și 500 de lei, a declarat pentru botosaninews.ro Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...