Reacția USR-PLUS, după ce Klaus Iohannis a anunțat consultări pentru propunerea de premier, săptămâna viitoare

Ana Anitoiu 06.10.2021, 08:36
Reacția USR-PLUS, după ce Klaus Iohannis a anunțat consultări pentru propunerea de premier, săptămâna viitoare

USR-PLUS i-a transmis un mesaj președintelui Klaus Iohannis după ce șeful statului a anunțat consultări pentru propunerea de premier, săptămâna viitoare, în urma demiterii lui Florin Cîțu.

Klaus Iohannis, după demiterea lui Florin Cîțu

După ce Guvernul Cîțu a fost demis marți în urma moțiunii de cenzură ce a fost depusă de PSD și votată de social-democrați, AUR și USR, Klaus Iohannis a acuzat politicienii că au mai generat o criză în România.

”De lucru ar fi suficient pentru politicieni, să rezolve problema pandemiei, problema prețurilor la electricitate, dar ce s-au gândit unii dintre politicienii noștri? Să mai adauge o criză. O criză a guvernării. În acest fel, astăzi, în Parlamentul României, a fost votată o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, care a avut succes.

Deci, cum se spune mai colocvial, Guvernul a picat în Parlament. În ultimele luni s-au spus foarte multe lucruri în politică, majoritatea lucruri urâte. Politicienii s-au obișnuit să se arate cu degetul, să se acuze, inclusiv în interiorul partidelor, oamenii nu știu ce să mai înțeleagă.

Este o situație complicată, care a fost generată de această moțiune și trecerea ei prin Parlament de politicieni cinici, unii purtând masca reformismului, alții clamând grija pentru români și așa mai departe”, a transmis președintele”, a spus șeful statului.

Reactia USR-PLUS, dupa ce Klaus Iohannis a anuntat consultari pentru propunerea de premier, saptamana viitoare
Klaus Iohannis. Inquam Photos/ Octav Ganea

De asemenea, Klaus Iohannis a spus că va convoca abia săptămâna viitoare consultările cu partidele pentru alegerea unui premier astfel încât formațiunile politice să aibă timp să se întrunească și să găsească ”abordări mature”. Președintele a precizat că este nevoie de maturitate și responsabilitate.

Ce mesaj i-a transmis USR PLUS lui Klaus Iohannis

USR PLUS i-a cerut lui Klaus Iohannis ”să nu tragă de timp” și să medieze politic criza guvernamentală. Reprezentanții alianței au solicitat organizarea rapidă a consultărilor şi desemnarea unui prim-ministru capabil să creeze o majoritate și au precizat că noua propunere nu poate fi Florin Cîţu.

”Biroul Naţional al USR a luat act cu neplăcută surprindere de faptul că preşedintele Klaus Iohannis a permis acţiunile pripite, haotice şi prost concepute ale fostului premier Florin Cîţu, prin care a scos USR de la guvernare, dar nu se grăbeşte să organizeze consultări cu partidele.

Este evident că organizarea rapidă a consultărilor şi desemnarea unui premier capabil să creeze o majoritate sunt singura modalitate de a rezolva rapid această criză politică. Acesta nu poate fi Florin Cîţu, care tocmai a demonstrat că e capabil să creeze o majoritate în Parlament, însă împotriva sa, nu pentru un guvern funcţional”, a transmis USR PLUS.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...