Reacția unui pompier când și-a sunat colegii la 112 pentru un accident cu victime. „Când am ajuns, era cu ochii-n lacrimi”

Ana Anitoiu 28.07.2022, 09:20
Reacția unui pompier când și-a sunat colegii la 112 pentru un accident cu victime. „Când am ajuns, era cu ochii-n lacrimi”

Reacția unui pompier când și-a sunat colegii la 112 pentru un accident cu victime a fost făcută publică de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Ialomița. Bărbatul a făcut tot ce a putut ca să salveze persoanele implicate, dar două dintre ele au decedat.

Două victime ale accidentului au murit

Pompierul a văzut un accident ce a avut loc luni, 25 iulie, în jurul orei 15:00, în apropierea localității Movila din Ialomița. În impact au fost implicate două mașini un Audi și un BMW, care au intrat în coliziune frontală.

O tânără în vârstă de 23 de ani, nail-tehnician și make-up artist apreciat în Buzău, a murit în urma impactului. Ea se afla în BMW alături de prietenul ei, care era la volan. O femeie care se afla în cealaltă mașină a fost găsită în stop cardio-respirator și s-a stins câteva zeci de minute mai târziu.

Reactia unui pompier cand si-a sunat colegii la 112 pentru un accident cu victime
Imagine de la locul accidentului

Cum a reacționat un pompier când a văzut accidentul

Plutonierul Rareș Olteanu de la Stația de Pompieri Țăndărei a sunat la 112 pentru a raporta faptul că acest accident rutier grav s-a produs în fața lui. El a rugat ca echipajele de intervenție să se grăbească să ajungă la fața locului și a încercat să salveze victimele. ISU Ialomița a redat dialogul dintre acesta și colegii săi, mai întâi din dispecerat, apoi de la locul intervenției.

„– 112, ce urgență aveți?
– Sunt plutonier adjutant Olteanu Rareș de la Stația de Pompieri Țăndărei! În fața mea s-a produs un accident rutier! Vă rog să mă transferați la pompieri!
– Colegii dumneavoastră sunt pe fir. Unde s-a întâmplat?
– Sunt pe drumul către Țăndărei, acum am ieșit din Movila. Sunt 2 autoturisme implicate. Vă rog să rămâneți în telefon până fac evaluarea victimelor. Mai am puțin până la ei.
Sper să fie toți în viață. Ajută-i, Doamne…

– Sunt 4 persoane implicate, 2 bărbați și 2 femei. Trimiteți descarcerarea, ambele femei sunt încarcerate! Cele 2 victime sunt în stop cardio-respirator! Vă rog să vă grăbiți!
– Colegii dumneavoastră sunt pe drum!

– Domnule, mă auziți? Vreau să vă ajut. Ați avut un accident! Nu vă mișcați! Salvatorii sunt pe drum! Dacă aș putea doar să o scot dintre fiare! Te rog, Doamne, dă-mi putere să îi ajut!
Când au ajuns ajutoarele, Rareș era cu ochii în lacrimi.
– Nu am putut să le salvez! S-au ciocnit chiar pe partea lor.
– Rareș, ai făcut tot ce ți-a stat în putință! Tu i-ai bandajat pe șoferi?
– Da, dar pe ele nu le-am mai putut ajuta!”, au fost dialogurile dezvăluite de ISU Ialomița.

Plutonierul Rareș Olteanu este șef de tură la Țăndărei, are peste 10 ani de experiență ca paramedic SMURD și a participat la multe misiuni de descarcerare. ISU Ialomița a precizat că în ciuda implicării unui astfel de om, sunt situații în care victimele accidentelor rutiere nu mai pot fi salvate, și a îndemnat șoferii să aibă grijă în trafic și să respecte viața.

Urmăriți Impact.ro și pe