Reacția uimitoare a lui CTP, după rezultatul de la alegerile locale 2020. Ce a declarat despre noul primar al Capitalei

Stan Filon 27.09.2020, 23:07
Reacția uimitoare a lui CTP, după rezultatul de la alegerile locale 2020. Ce a declarat despre noul primar al Capitalei

Cristian Tudor Popescu a fost plăcut surprins de români, la alegerile locale 2020! Jurnalistul a spus chiar că ”românii nu sunt foc de paie”. Chiar dacă se aștepta la o prezență la vot redusă, jurnalistul spune acum că românii s-au mobilizat la vot într-un număr remarcabil de mare.

Prima reacție a lui Cristian Tudor Popescu, după ce Nicușor Dan a câștigat Capitala

Nicușor Dan, candidatul USR-PLUS, susținut de PNL, se pare că a câștigat alegerile pentru Primăria Capitalei, după publicarea primelor rezultate ale alegerilor locale. profesorul de matematică a obținut 47% din sufragii, pe când candidatul PSD, Gabriela Firea, a pierdut cu un scor de 39%.

”Este o prezență remarcabilă, având în vedere presiunile la care au fost supuși cetățenii. Azi, la piață, o doamnă tarabagioacă îi spunea alteia: Nu mă duc la vot, că ăștia te duc la urgență că ai Covid. Au existat mesaje date pe telefon, că e Covid în secții. Au fost imagini date insistent de unele televiziuni – în 2 au 3 localități minuscule din Ilfov au fost cozi, cu mesajul nu vă duceți la vot, că e coadă. Toate aceste manipulări au provenit de la o anumită parte a participanților la alegeri, pentru care orice vot nou era un vot periculos. Își doreau să rămână în cofrajul, în tiparul din 2016. Prezența mi se pare extraordinară. Oamenii au rezistat la manipulările agresive”, a subliniat Cristian Tudor Popescu la Pro TV.

Prima reacție a lui Cristian Tudor Popescu, dupa ce Nicusor Dan a castigat Capitala
Prima reacție a lui Cristian Tudor Popescu, dupa ce Nicusor Dan a castigat Capitala

”PSD nu poate fi decât o frână pentru această țară”

Chiar dacă în urmă cu câteva zile spunea că nu se va întâmpla, Cristian Tudor Popescu a declarat că românii au fost capabili să mențină trendul creat în 2019, odată cu alegerile europarlamentare.

”Românii nu sunt foc de paie, românii nu au fost foc de paie. Auzim asta de decenii: românii au un entuziasm, se năpustesc să facă ceva, după care recad în „somnul cel de moarte”. Românii au fost capabili să mențină acel efort din 2019 și în 2020. Au rezistat bucureștenii la rafalele de publicitate și astăzi am văzut publicitate la Primăria Capitalei pe unele televiziuni”, a declarat jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu a tradus cumva votul românilor de astăzi. Jurnalistul susține că votanții și-au dat seama că ”PSD nu poate fi decât o frână pentru această țară”.

”Oamenii au simțit că nu se poate repeta în România, o situație ca în 1992. În 1992 pentru că Ion Iliescu a câștigat împotriva cursului istoriei, românii au pierdut 4 ani. Românii au simțit că nu se poate așa ceva, că PSD nu poate fi decât o frână pentru această țară. Asta este semnificația acestui vot”, a afirmat  Cristian Tudor Popescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...