Alegeri locale 2020. Prima reacție a lui Băsescu, după ce Nicușor Dan a câștigat Capitala

Traian Băsescu

Traian Băsescu a avut o primă reacție, după ce Nicușor Dan a câștigat funcția de primar general al Capitalei, după alegerile locale 2020, conform primelor rezultate.

Ce reacție a avut Traian Băsescu, după ce Nicușor Dan a câștigat Capitala

Traian Băsescu a spus că partidul PMP, din partea căruia a candidat pentru funcția de primar general al Capitalei, a reușit să se consolideze ca partid care ”trece pragul”.

Fostul șef al statului și fost primar al Bucureștiului, în două mandate, nu s-a arătat dezamăgit de aceste rezultate preliminare.

”PMP a reușit să se consolideze ca partid care trece pragul. Poate probabil (rezultatul final, n.r.) va fi între 19 și 21%. Este bine. S-a consolidat undeva peste 5%, în condițiile în care la toate alegerile a fost 5% și puțin ”, a spus Traian Băsescu.

Fostul șef al statului s-a declarat, însă, bucuros că a Gabriela Firea nu a câștigat un nou mandat la Primăria Capitalei. El a spus că aceasta a pierdut, deși a dat mulți bani.

”Am avut o contribuție importantă pentru un partid mic, la aceste alegeri. Vom fi destul de importanți și în Consiliul General. Mia ales după ce o să internalizeze Orban că are doar 17% la Consiliul General. Poate o să constate că trebuie să dea o bătălie cu USR-ul. Oricum, bine că a plecat doamna de la Voluntari. Și câți bani a dat săraca…”, a mai spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu

Traian Băsescu, pe locul al treilea în preferințele bucureștenilor

Traian Băsescu, candidat din partea PMP, s-a situat pe locul al treilea în preferințele bucureștenilor, la alegerile locale 2020 pentru Primăria Capitalei.

Fostul șef al statului a primit doar 8,6% din voturi, potrivit rezultatelor parțiale prezentate de CURS-Avangarde în exit-poll-ul pentru alegerile locale 2020 din București.

Nicușor Dan a câștigat funcția de primar general al Bucureștiului, la alegerile locale 2020, cu 47,2% din voturi.

Gabriela Firea a ocupat locul al doilea în preferințele bucureștenilor, pentru funcția de primar general al Capitalei, cu 39% din voturi.

Florin Călinescu a primit doar 1,7% din voturi, iar Călin Popescu Tăriceanu a obținut doar 1,6% din voturile bucureștenilor.

Însă, potrivit Sociopol, Nicușor Dan a obținut 45% din voturi, Gabriela Firea, 44%, iar Traian Băsescu, 7%.

Traian Băsescu, a avut două mandate la Primăria Capitalei, în perioada iunie 2000 – decembrie 2004. Pentru cele două mandate, el a candidat din partea PD.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI