Reacția oamenilor din Arabia Saudită când au văzut că ninge. Imaginile au ajuns virale

Ana Anitoiu 03.01.2022, 18:47
Reacția oamenilor din Arabia Saudită când au văzut că ninge. Imaginile au ajuns virale

Reacția oamenilor din Arabia Saudită când au văzut că ninge a fost filmată, iar imaginile au ajuns virale pe internet. Zăpada a acoperit suprafețe mari din nordul acestui stat din Asia de Vest. Ultima dată când locuitorii acestei țări au avut parte de ninsori atât de abundente a fost în anul 2018, astfel că pentru ei, surpriza a fost mare.

Cum au reacționat oamenii din Arabia Saudită când au văzut că ninge

În ultima zi a anului 2021, zăpada a acoperit mai multe regiuni din nordul Arabiei Saudite, iar cel mai mult a nins în orașul Tabuk, conform imaginilor publicate pe internet. Forțele de ordine i-au îndemnat pe turiștii și locuitorii din această localitate să fie vigilenți, din cauza vizibilității scăzute.

În ciuda problemelor cauzate de zăpadă în trafic, ninsoarea a adus bucurie mare în Arabia Saudită. Într-un videoclip ce a fost publicat pe internet se vede cum mai mulți bărbați au cântat și au dansat în zăpadă. Imaginile video au devenit virale pe rețelele sociale.

Oamenii au interpretat un dans popular ce în trecut era dansat de războinici pentru a sărbători o victorie. Multe persoane au mers către muntele Jebel Al Lawz din nord-vestul Arabiei Saudite încă de sâmbătă, când a început să ningă în majoritatea zonelor. La un moment dat, drumul către zona respectivă a fost închis din cauza condițiilor meteorologice.

Însă, potrivit meteorologilor, locuitorii din Arabia Saudită care iubesc zăpada, dar nu au ajuns la munte, nu trebuie să dispere. Vor mai fi ninsori în Jebel Al Lawz, precum și pe zonele montane Al Dhahr și Alqan, unde temperaturile au scăzut sub 0 grade Celsius.

Directorul ANM, despre ce se întâmplă cu vremea în România la începutul anului

Dacă unii dintre români au avut parte de ceva ninsori și zăpadă de sărbători, alții încă mai speră să se bucure de astfel de condiții meteorologice specifice iernii. De altfel, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a anunțat că au fost înregistrate cele mai ridicate temperaturi minime pentru data de 1 ianuarie, de când se fac măsurători.

„La patru stații meteorologice au fost recorduri lunare (…), iar la cinci stații s-au egalat egalat recordurile înregistrate anterior. Recordurile lunare sunt cele mai ridicate valori înregistrate pentru o zi de 1 ianuarie. La Băile Herculane, de exemplu, 9,4 grade, față de recordul anterior de 8,6 grade Celsius (…), Făgăraș 6,1, comparativ cu recordul anterior de 6 grade”, a spus Elena Mateescu.

Pentru cei care speră să vadă și ei ninsori și zăpadă în România, directorul ANM a spus că sunt așteptate ninsori în perioada următoare în zonele montane foarte înalte. Concret, la altitudini de peste 1.800 de metri, unde vor fi și intensificări foarte mari ale vântului.

În Capitală, conform directorului ANM, zăpada se va lăsa așteptată. Bucureștenii vor avea parte, în schimb, de ploi sub formă de burniță, ceață, polei și temperaturi foarte ridicate pentru această perioadă a anului. Vremea s-ar putea menține caldă și de Bobotează sau Sfântul Ion.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...