Becali cere 10 milioane de euro pentru FCSB. Anunțul bombă al patronului „roș-albaștrilor”

Marian Cărăvan 25.06.2020, 15:08

Gigi Becali nu are deloc liniște. Problemele din fotbal nu-i dau pace. Finanțatorul FCSB solicită despăgubiri de 10 milioane de euro după ce și-a pierdut unul dintre jucători. Cum s-a ajuns în această situație?

Gigi Becali cere 10 milioane de euro pentru FCSB. Finanțatorul „a luat foc” după ce Planic a rupt contractul

Gigi Becali a tăiat în carne vie în timpul pandemiei, în perioada în care campionatul a fost suspendat înjumătățind salariile fotbaliștilor de la FCSB. Câțiva s-au opus măsurii patronului și au fost băgați în șomaj tehnic. Printre ei s-a aflat și Bogdan Planic, fundaşul sârb este legitimat la FCSB din vara anului 2017, timp în care a adunat 92 de meciuri, un gol şi trei pase decisive. Acesta a decis să rupă unilateral contractul cu FCSB, ceea ce a stârnit furia lui Gigi Becali. Fotbalistul era nemulțumit de atitudinea patronului și, sfătuit de agentul său, a luat această decizie radicală.

Planic susține că mai avea contract până în vară, pe de altă parte Becali susține că fotbalistul mai avea contract cu FCSB încă un an. Astfel că, în condițiile în care Planic a plecat, Becali vrea 10 milioane de euro de la echipa care îl va transfera pe fundașul sârb.

„Nu mai discut cu el, gata, la revedere! Nu mai vreau eu să discut, la revedere. (Deci totul se decide la comisii?) La comisii, contract 10 milioane de euro, clauză. Atât are clauză, să plătească el”, a declarat Gigi Becali pentru Telekom Sport.

Bogdan Planic își caută dreptatea la FIFA. Gnohere îl susține

Cel mai probabil, Bogdan Planic va încerca acum să obţină de la FIFA o carte verde care să-i permită să se transfere, dar nu are voie să semneze cu vreun alt club din România. Practic, fundașul sârb se poate transfera doar în străinătate. La un moment dat se vehicula varianta unui transfer la Universitatea Craiova, însă se pare că oficialii clubului din Bănie au renunțat la idee, tocmai pentru a evita să plătească acea clauză de 10 milioane de euro de care pomenește cu înverșunare Gigi Becali. Ar fi o afacere profitabilă pentru Becali, în condițiile în care a dat doar 300.000 de euro pentru Planic atunci când l-a achiziționat de la Vojvodina Novi Sad.

Bogdan Planic a cerut rezilerea contractului cu FCSB din cauza că nu a primit salariile complete în ultimele luni. Fotbalistul este susținut în demersurile sale de fostul coechiper Harlem Gnohere, care s-a aflat și el în conflict deschis cu Gigi Becali, chiar din acceași cauză. Practic, cei doi s-au aflat pe lista fotbaliștilor băgați de patron în șomaj tehnic, pentru că nu au acceptat înjumătățirea salariilor.

Nu, nu te întoarce, ia-ți lucrurile și pleacă, du-te acasă”, a comentat Harlem Gnohere la o fotografie postată pe Instagram, în care apare alături de Bogdan Planic.

Urmăriți Impact.ro și pe