Reacția lui Mihai Stoica după ce Mirel Rădoi a anunțat că structura Ligii 1 se va modifica dacă Dinamo va încheia sezonul pe loc retrogradabil. „Vreau Dinamo în primul eșalon”

Andrei Cezar, Alexandru Teodorescu 27.12.2021, 10:09
Reacția lui Mihai Stoica după ce Mirel Rădoi a anunțat că structura Ligii 1 se va modifica dacă Dinamo va încheia sezonul pe loc retrogradabil. „Vreau Dinamo în primul eșalon”

Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, nu crede că varianta înaintată de Mirel Rădoi se va adeveri și consideră că Dinamo va retrograda cu toate că nu își dorește acest lucru. Fostul selecționer al României a afirmat recent că are informații potrivit cărora dacă echipa din Ștefan cel Mare va încheia sezonul pe loc retrogradabil, sistemul competițional se va modifica astfel încât alb-roșii să rămână în Liga 1.

Mirel Rădoi contrazis e Mihai Stoica: „Nu cred în această variantă”

Dinamo a încheiat anul pe penultimul loc în Liga 1, cu doar 12 puncte adunate în 21 de etape și tremură serios pentru poziția în primul eșalon. Dacă la finalul play-out-ului se va clasa pe aceeași poziție, echipa din Ștefan cel Mare va ajunge direct în Liga 2.

În acest context, Mirel Rădoi a anunțat că potrivit unor informații pe care le deține, dacă formația alb-roșie va termina sezonul pe loc retrogradabil, structura Ligii 1 se va modifica, la fel ca în 2020 când FRF a mărit numărul echipelor de la 14 la 16, iar Dinamo a rămas în prima ligă.

Mirel Rădoi: „Indiferent ce se va întâmpla cu Dinamo, Dinamo nu va retrograda. Adică şi dacă va retrograda sportiv, sunt sigur, din informaţiile pe care le am, că vor fi 18 echipe. Eu nu cred că LPF, FRF, cât şi televiziunile… Ca un brand atât de puternic să retrogradeze”.

Mihai Stoica nu crede în varianta fostului selecționer și a explicat raționamentul.

Nu cred în această variantă. Dacă Dinamo se clasează pe unul dintre ultimele două locuri, ar da baraj, iar acolo se poate întâmpla orice. Nu se poate să avem 18 echipe în Liga 1 fără să urce cel puțin două din Liga 2. Acum avem 16 echipe în Liga 1. În acel scenariu ar însemna ca locurile 13 și 14 să nu mai dea baraj, iar locurile 15 și 16 să aibă baraj cu locurile 3 și 4 din play-off-ul ligii secunde.

„Îmi doresc ca Dinamo să fie în primul eșalon”

În primul rând, ar însemna o schimbare a sistemului competițional în timpul desfășurării unui sezon. Nu cred în această variantă, deși mi-ar conveni.

Îmi doresc ca Dinamo să fie în primul eșalon. Dacă s-ar putea să o batem de fiecare dată aşa cum am bătut-o anul acesta (n.r. – cu 6-0), ar fi şi mai bine, dar vreau Dinamo în primul eșalon. I-aș vrea pe dinamoviști și în play-off nu e problemă.”, a spus Mihai Stoica la Telekom Sport.

Urmăriți Impact.ro și pe