Reacția lui Ilie Năstase după ce Simona Halep a fost prinsă dopată. „Vai de capul meu! Nu-mi vine să cred”

Beatrice Dumitru 21.10.2022, 17:22
Reacția lui Ilie Năstase după ce Simona Halep a fost prinsă dopată. „Vai de capul meu! Nu-mi vine să cred”

Simona Halep a anunțat pe contul său de Instagram că a fost depistată pozitv la US Open și a fost suspendată temporar de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului. Ilie Năstase a reacționat după aflarea veștii care a zguduit tenisul mondial.

Reacția lui Ilie Năstase despre Simona Halep

Simona Halep a fost prinsă dopată cu Roxadustat, substanță aflată pe lista interzisă a WADA, la tunrneul de Gran Slam US Open, desfășurat în luna august în SUA, competiție la care românca a fost eliminată în primul tur de Daria Snigur. Subsanța este conținută într-un medicament pentru anemie.

Ilie Năstase a fost șocat să afle că Simona Halep (31 ani) a picat testul anti-doping la turneul din SUA și a precizat că speră ca tenismena din Constanța să demonstreze că totul este o greșeală.

Vai de capul! Vai de mine! Nu-mi vine să cred. Dar cu ce substanță? Vai de capul meu!!! Dar când au controlat-o că ea nu a mai jucat de mult? Nu știu, sunt foarte șocat. Ea trebuie să rezolve, sper că u este adevărat. Nu vreau să cred că este adevărat. Pe vremea noastră, dacă beai un pahar de vin dormeai trei zile, ăla era drogul nostru. Acum sunt mulți care iau, dar nu cred asta despre Simona. Sper din tot sufletul că este o greșeală. Nu-mi dau seama. Ea o să ne explice, ea știe cel mai bine! Dar ce își face substanța asta, te face să zbori la fileu?”, a declarat Ilie Năstase pentru playtech.ro.

Ce este substanța Roxadustat

Roxadustat stimulează producția endogenă de eritropoietină și producția de hemoglobină și celule roșii din sânge. Sportivii folosesc această substanță pentru a crește oxigenarea mușchilor, astfel crescând și rezistența la efort fizic.

Simona Halep a transmis la puțin timp după ce s-a aflat despre suspendare că va face tot posibilul pentru a-și demonstra nevinovăția.

Astăzi începe cel mai greu meci din viața mea: o luptă pentru adevăr! Am fost notificată că am fost testată pozitiv la o substanță numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare șoc din viața mea. Voi lupta până la final să demonstrez că nu am luat niciodată conștientă o substanță interzisă. Am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală”, a scris sportiva pe contul său de Instagram.

Simona Halep a jucat ultimul meci oficial pe 29 august 2022 și a spus că anul acesta nu va mai participa la niciun turneu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...