Reacția Bisericii după ce pe Google Maps apărea ”Catedrala Prostirii Neamului Românesc” în dreptul lăcașului de cult

Diana Radu 03.05.2020, 20:51
Reacția Bisericii după ce pe Google Maps apărea ”Catedrala Prostirii Neamului Românesc” în dreptul lăcașului de cult

Catedrala Mântuirii Neamului a fost redenumită ironic pe Google Maps de către un utilizator „Catedrala Prostirii Neamului Românesc” . Ulterior, lăcașul de cult a mai fost demunit și „Catedrala Falei Patriarhului” și „Catedrala șpăgarilor”.

BOR a reacționat imediat după ce numele lăcașului de cult a fost modificat

Cei care au căutat azi pe Google Maps „Catedrala Mântuirii Neamului” au avut surpriza de a vedea că numele lăcașului sfânt a fost înlocuit cu „Catedrala Prostirii Neamului Românesc”. BOR a reacționat imediat după ce a aflat de această neregularitate prin purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, care a spus despre acest gest că este:

„(..) Încă o probă a urii, frustrării și grosolăniei unor indivizi care, cu sau fără voia lor, ajung să compună cele câteva nuclee dure ideologice anticreștine/ antiortodoxe din RomâniaPenibilul recent atentat pe Google maps asupra numelui „Catedralei Naționale” ridicată în memoria celor mai buni dintre oamenii acestei țări, eroii ei, este încă o probă a urii, frustrării și grosolăniei unor indivizi care, cu sau fără voia lor, ajung să compună cele câteva nuclee dure ideologice anticreștine/ antiortodoxe din România”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

cadrela mantuirii neamului, reactie, google maps
BOR a reacționat imediat după ce numele lăcașului de cult a fost modificat. Sursă foto: Libertatea

De asemenea, purtătorul de cuvânt BOR a mai spus că cel care a redenumit ironic lăcașul sfânt de cult a avut ca scop distrugerea ordinii morale. Printre cei care au semnalat modificarea de pe Google Maps s-a numărat și deputatul PNL, Daniel Gheorhe.

„Toți acești mici și ridicoli autoimprovizați dumnezei de carton ideologic sunt suicidar animați de principiul distrugerii ordinii morale personale și publice țesute și hrănite de creștinism. Hristofobia acestor indivizi, care cred că modificând hoțește pe Google maps numele unui edificiu pe care Biserica Ortodoxă cu sprijinul firesc al Statului Român îl ridică in memoria tuturor eroilor din istoria acestei țări creștine, este o periculoasă patologie morală care face deja foarte mult rău Europei și lumii civilizate de creștinism de-a lungul a două milenii”, a mai precizat, Vasile Bănescu.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe