Cristian Tudor Popescu, mesaj controversat pentru Patriarhul Daniel. ”Pe ei îi supără că nu mai au clienți”

Madlen Moraru 17.04.2020, 22:24
Cristian Tudor Popescu, mesaj controversat pentru Patriarhul Daniel. ”Pe ei îi supără că nu mai au clienți”

Cristian Tudor Popescu a decis să îi transmită un mesaj Patriarhului Daniel. Reacția avută de gazetar, chiar în Vinerea Mare, a fost una ce în mod cert va stârni controverse.

Cristian Tudor Popescu, mesaj controversat pentru Patriarhul Daniel

După ce le-a citit credincioșilor din cărțile sfinte, Patriarhul Daniel a vorbit recent, la Catedrala Patriahală, și despre această perioadă, în care țara este lovită de o criză sanitară. Patriarhul a făcut unele afirmații ce i-au atras atenția gazetarului CTP, care a avut o intervenție în direct, în seara de vineri. Jurnalistul a vorbit despre una din replicile oferite de Preafericit.

„În această vreme de epidemie, cea dintâi întristare a bisericii este că preoții se roagă, în biserică, fără participarea fizică a credincioșilor”, a transmis, printre altele, Patriarhul Daniel, la scurt timp după citirea din Sfânta Evanghelie.

Cristian Tudor Popescu, mesaj controversat pentru Patriarhul Daniel. ”Pe ei îi supără că nu mai au clienți”
CTP a avut o reacție ce poate fi controversată, când i-a transmis un mesaj Patriarhului Daniel

Cristian Tudor Popescu a răbufnit și a oferit o reacție neașteptată. Gazetarul susține că nu faptul că oamenii nu pot participa, fizic, la slujbele susținute în aceste zile îi mâhnește pe preoții din România. Motivul considerat a fi cel adevărat de către omul de presă a fost unul ce i-ar putea înfuria pe cetățenii mai credincioși. În lupta cu noul virus, România a întâmpinat câteva focare de infecție, în orașe cheie din țară. Numărul îmbolnăvirilor a crescut inclusiv în rândul cadrelor medicale, cu o zi în urmă. CTP a făcut refeire și la cei  „400 de români care au murit cu zile din pricina acestui virus”.

Ce i-a transmis gazetarului șefului Patriarhiei

„N-am înţeles cum actuala căpetenie a Bisericii, domnul Daniel, poate să mobilizeze oamenii. N-am uitat ce a spus atunci în timpul tragediei de la Colectiv. «Dom’le veniţi la biserică să vă rugaţi. Ce să căutăm noi să venim să facem slujbe la cutia aia de table». A zis cu mare empatie creştină domnul Daniel. Şi acum ce spune? Capul nostru spiritual. «Cea mai mare tristeţe a preoţilor acum în aceste zile e că nu au credincioşi la slujbă». Asta a spus. Deci cea mai mare tristeţe a preoţilor români din ţara asta nu e că mor în fiecare zi câte 15-20-10 iar 20. Sunt 400 de români care au murit cu zile din pricina acestui virus şi vor mai muri. Nu aceasta e cea mai mare tristeţe a domnului Daniel, ci că nu au clienţi. Tristeţea asta o au şi proprietarii de hoteluri, restaurante. Asta e problema acestui domn Daniel. Că nu au credincioşi în Biserică”, a declarat Cristian Tudor Popescu, în seara de vineri, potrivit Digi24.