Reacţia Arhiepiscopiei Tomisului, după ce ÎPS Teodosie a primit trei amenzi pentru încălcarea carantinei: „Sunt ilegale”

Stan Filon 24.01.2022, 21:18
Reacţia Arhiepiscopiei Tomisului, după ce ÎPS Teodosie a primit trei amenzi pentru încălcarea carantinei: „Sunt ilegale”

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost amendat de nu mai puțin de trei ori, în doar câteva ore. Fața bisericească s-a întors dintr-o țară cu risc epidemiologic și ar fi trebuit să rămână în carantină. Acesta a participat însă la mai multe evenimente, iar acum a venit și reacția Arhiepiscopiei Tomisului, care a spus că preotul nici nu știa că trebuie să rămână în carantină.

Reacţia Arhiepiscopiei Tomisului, după ce ÎPS Teodosie a fost amendat de trei ori

ÎPS Teodosie s-a ales cu trei amenzi pe numele său, după ce a fost găsit oriunde altundeva decât acasă, acolo unde ar fi trebuit să fie după ce s-a întors dintr-o țară cu risc epidemiologic. Autoritățile l-au sancționat în doar câteva ore cu trei amenzi de câte 1.000 de lei. Acum, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preot Eugen Tănăsescu, spune că sancţiunile sunt ilegale, deoarece ÎPS Teodosie nu a fost informat de ctre DSP.

„Din surse oficiale, vă informăm că decizia de carantinare a IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de către DSP București a sosit în mail-ul personal al IPS în jurul orei 13.00. Aceasta i-a fost adusă la cunoștință în jurul orei 15.00, în cadrul unui eveniment la care IPS participa. În măsura în care amenzile date IPS Teodosie sunt reale, căci până acum nu ni s-a comunicat nimic oficial, considerăm că acestea sunt ilegale, fiind date înaintea aducerii la cunoștință a deciziei de carantinare. Ca atare, vor fi contestate. E absurd să fii amendat fără să fii vinovat”, a declarat Eugen Tănăsescu.

Reactia Arhiepiscopiei Tomisului, dupa ce IPS Teodosie a fost amendat de trei ori
Reactia Arhiepiscopiei Tomisului, dupa ce IPS Teodosie a fost amendat de trei ori

ÎPS Teodosie contestă în instanță amenzile primite

În plus, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a mai precizat că este posibil ca ÎPS Teodosie să beneficieze de excepţiile prevăzute de lege pentru carantinare, însă acest lucru se va lămuri în instanţă, acolo unde vor fi contestate cele trei amenzi. 

Oamenii legii l-au luat în vizor pe Teodosie luni dimineața, după ce acesta a oficiat o liturghie. A primit prima amendă de 1.000 de lei, după care a fost găsit pe stradă şi ulterior la un eveniment cu public. De fiecare dată a rimit câte o amendă de 1.000 de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...