RCS&RDS, reacţie după amendamentele la Legea audiovizualului: „Nu vrem să renunţăm la niciuna dintre activităţi”

Mihnea Tălău 21.05.2022, 13:38
RCS&RDS, reacţie după amendamentele la Legea audiovizualului: „Nu vrem să renunţăm la niciuna dintre activităţi”

După ce ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a propus un amendament la un proiect de modificare a Legii audiovizualului, ca operatorii de cablu care dețin și posturi TV să poată fi obligați de CNA să opteze pentru păstrarea activității doar pe una dintre piețe, compania RCS-RDS a reacționat.

RCS & RDS consideră că ar trebui să renunțe la niciuna dintre activităţi

„RCS & RDS este de părere că primordială este protejarea interesului României în domeniu, mai precis evitarea impunerii de sancţiuni din partea organismelor europene, sancţiuni ce pot veni pe fondul întârzierii adoptării acestor prevederi.

Astfel, considerăm că este deosebit de important ca Proiectul de lege care se află acum în dezbaterea Senatului să fie adoptat cu celeritate, în forma iniţiatorului, mai precis în forma redactată de către Guvern. Orice alte interese private trebuie să se subordoneze interesului major al României, de evitare a sancţiunilor”, arată compania RCS-RDS.

Proiectul de lege intitulat „Lege pentru modificarea şi completarea Legii audiovizualului nr. 504/2002, precum şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr, 39/2005 privind cinematografia” a fost iniţiat de Guvernul Cîţu, Potrivit expunerii de motive se urmărește „transpunerea Directivei nr. nr. 1808 din 14 noiembrie 2018 de modificare a Directivei 2010/13/UE privind coordonarea anumitor dispoziţii stabilite prin acte cu putere de lege sau acte administrative în cadrul statelor membre cu privire la furnizarea de servicii media audiovizuale având în vedere evoluţia realităţilor pieţei”.

RCS-RDS scoate din grila un program important

Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor, a modificat titlul Legii

Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor, a modificat însă titlul Legii care a devenit „Lege pentru modificarea şi completarea Legii audiovizualului nr. 504/2002, privind modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 39/2005 privind cinematografia precum şi pentru modificarea Legii nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune”.

Proiectul depus la Parlament pe 11 octombrie 2021, fiind adoptat în decembrie de Camera Deputaţilor și depus la Senat, care este Cameră decizională.

„Dacă proiectul, în forma trimisă de Guvern către Parlament, intră în vigoare, nu considerăm că ar trebui să renunţăm la niciuna dintre activităţi, neexistând o incompatibilitate între cele două pieţe. Aşa cum am spus, un astfel de demers ar demonstra responsabilitate, astfel încât România nu ar risca sancţiuni severe şi plata unor importante sume de bani din bugetul de stat”, a mai transmis RCS-RDS.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...