Războiul Rusia-Ucraina. Un jurnalist Fox News a fost rănit grav lângă Kiev Video

Cătălina Burghelea 15.03.2022, 07:17
Războiul Rusia-Ucraina. Un jurnalist Fox News a fost rănit grav lângă Kiev Video

Un jurnalist britanic, care lucrează pentru Fox News Channel din SUA, a fost rănit în timp ce relata despre războiul din Ucraina, a precizat presa americană. Canalul de știri a confirmat în direct că Benjamin Hall – corespondent al departamentului de stat al SUA – se află în spital după un incident în afara capitalei Kiev.

Încă un jurnalist a fost rănit în conflictul Rusia-Ucraina

Prezentatorul știrilor de după-amiază, John Roberts, a adăugat că echipele de la sol încă adunau detalii despre incidentul în care a fost rănit colegul său. Într-o notă transmisă angajaților Fox News, CEO-ul Suzanne Scott a spus că există „un nivel minim de detalii chiar acum” și a rugat personalul să se roage pentru sănătatea lui Hall.

„Siguranța întregii noastre echipe de jurnaliști din Ucraina și din regiunile învecinate este prioritatea noastră principală și de cea mai mare importanță. Acesta este un memento dur pentru toți jurnaliștii care își pun viața în pericol zilnic, pentru a transmite știrile dintr-o zonă de război”, a scris Scott, potrivit CNN.

Cine este Benjamin Hall

Benjamin Hall, în vârstă de 39 de ani, s-a alăturat Fox News în 2015 și a fost puternic implicat în acoperirea departamentului de știri externe. Jurnalistul a acoperit mai multe conflicte din prima linie, inclusiv în anumite părți ale Orientului Mijlociu, notează BBC.

Având dublă cetățenie (americnaă și britanică), corespondentul și-a absolvit atât studiile de licență, cât și cele postuniversitare la Londra. Acesta a colaborat cu The New York Times, Sunday Times, Agence France-Presse și BBC.

Corespondentul de război s-ar afla în stare gravă

Anton Gerașcenko, consilier al ministrului de Interne al Ucrainei, a postat, luni, 14 martie, pe Telegram că Hall se află în stare gravă. Acesta a adăugat că oficialii ucraineni nu cunosc în prezent soarta unui cameraman Fox News și a unui producător.

Se crede că echipa de știri (probabil) „a intrat sub focul de mortar sau de artilerie” din partea forțelor ruse în timp ce se îndrepta către orașul Irpin, care se află la doar 20 km nord-vest de Kiev.

Tot luni, procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, a declarat că un jurnalist occidental a fost rănit și este îngrijit de medicii ucraineni. Aceasta a afirmat că intenționează să se concentreze „pe acele crime de război care au afectat cetățenii țărilor noastre partenere”.

Colegii de breaslă sunt șocați de cele întâmplate

Asociația Corespondenților Departamentului de Stat a emis o declarație în care a transmis că este „îngrozită” să afle că jurnalistul britanic a fost rănit.

„Îl cunoaștem pe Ben pentru căldura sa, buna dispoziție și profesionalismul maxim. Îi dorim o recuperare rapidă”, a spus președintele Asociației, Shaun Tandon.

Reporter american, ucis de armata rusă

Rănirea lui Hall a venit după ce un alt jurnalist american – Brent Renaud – a fost împușcat și ucis, duminică, în orașul Irpin, în timp ce lucra în regiune. Alți doi jurnaliști au fost răniți în același atac și transportați la spital.

Andriy Nebitov, șeful poliției din regiunea Kiev, a dezvăluit că soldații ruși l-au împușcat pe Renaud, adăugând că „ocupanții ucid cu cinism chiar jurnalişti ai presei internaționale, care au încercat să spună adevărul despre atrocitățile armatei ruse în Ucraina”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...