Războiul pentru moştenirea lui Adrian Păunescu s-a încheiat. Ce se întâmplă acum cu milioanele de euro lăsate de poet (exclusiv)

Ana Anitoiu 04.03.2021, 21:39
Războiul pentru moştenirea lui Adrian Păunescu s-a încheiat. Ce se întâmplă acum cu milioanele de euro lăsate de poet (exclusiv)

Războiul pentru moştenirea lui Adrian Păunescu s-a încheiat. Redacția Playtech-Impact a aflat ce se întâmplă acum cu milioanele de euro lăsate de poet, la 11 ani de la decesul său și după zeci de termene în procesul referitor la împărțirea averii între cei trei copii ai lui.

Ce se întâmplă acum cu milioanele de euro lăsate de Adrian Păunescu

După data de 5 noiembrie 2010, cea la care Adrian Păunescu a trecut în neființă, a început un scandal în familia poetului, pentru împărțirea unei moșteniri fabuloase, de 4.000.000 de euro. Andreea Păunescu, fiica pe care el nu a recunoscut-o niciodată în acte, și-a cerut partea din această avere la care au dreptul și Andrei și Ana Maria.

Mai întâi, Andreea a trebuit să își câștige numele în instanță ca să poată deschide un proces în care să își ceară drepturile în calitate de moștenitor. Acest proces se află pe rol de 11 ani. Acum, se apropie de final.

Razboiul pentru mostenirea lui Adrian Paunescu s-a incheiat. Ce se intampla acum cu milioanele de euro lasate de poet (exclusiv)
Adrian Paunescu

Fiica cea mare a lui Adrian Păunescu: ”Judecătorul trebuie să împartă bunurile”

Contactată de redacția Playtech-Impact, Andreea Păunescu, fiica cea mare a poetului, a spus că încă nu știe ce va primi, pentru că judecătorul urmează să împartă  loturile la fiecare și să decidă ce bunuri îi vor reveni ei. Însă, ea a precizat că anul acesta ar trebui să se încheie totul.

“Pe data de 12 martie avem următorul termen de judecată. Coșmarul încă continuă. Mă judec cu familia tatălui meu din 2010. S-au adunat ceva ani. Însă, pot să vă mărturisesc că ne apropiem de final. Acum suntem la nivelul în care judecătorul trebuie să împartă loturile la fiecare. Nu știu, în momentul de față, ce o să iau, cât o să iau, judecătorul împarte și decide ce bunuri o să primesc. Anul acesta ar trebui să se încheie totul”, ne-a spus Andreea Păunescu.

Ce avere a strâns Adrian Păunescu. 25 de hectare de teren agricol și mai multe locuințe

Până la vârsta de 67 de ani, la care s-a stins din viață, Adrian Păunescu a strâns o avere impresionantă. În 2008, ultima declarație de avere a poetului, care a ocupat mai multe funcții publice, printre care și cea de senator PSD, a arătat ca acesta deținea 25 de hectare de teren agricol.

În plus, poetul avea șase locuințe, în București, Breaza, Vatra Dornei, Barca, Roșia Montană și Bragadiru. Mai mult, avea depozite bancare de aproape 50.000 de euro, precum și tablouri, în valoare de 22.000 de euro, și diverse sume din drepturile de autor.

Care va fi primul lucru pe care îl va face fiica cea mare a lui Adrian Păunescu după încheierea procesului

Într-un alt interviu acordat redacției Playtech-Impact, fiica cea mare a lui Adrian Păunescu a dezvăluit care este primul lucru pe care va dori să îl facă după încheierea procesului: ”Să mă odihnesc, apoi voi merge mai departe încercând să îndrept neregulile și încălcările dreptului meu privind drepturile de autor”.

Ea îi acuză pe frații ei că au semnat contracte pe drepturi de autor și au încasat sume importante de bani începând din anul 2010 și până în prezent, ascunzând acest lucru și încălcând legea. Andreea Păunescu a menționat că are două fiice cărora vrea să le lase lucrurile puse în ordine, să beneficieze de tot ceea ce li se cuvine de la bunicul lor. Mai multe detalii, AICI!

Urmăriți Impact.ro și pe