Război Ucraina. Zeci de civili au murit în ultimele 24 de ore. Noi imagini cu blocurile bombardate din Borodyanka

Stan Filon 03.03.2022, 13:24

Rusia continuă să bombardeze zone rezidențiale din Ucraina! Ultimele imagini venite din țara vecină arată dezastrul lăsat în urmă de armata rusă, care a bombardat pur și simplu blocuri de locuințe. Un morman de moloz a rămas din blocurile care adăposteau înainte de război mii de persoane. Autoritățile locale spun că în clădiri încă se aflau mulți oameni, care cu siguranță și-au pierdut viața. Vedeți mai jos cum a motivat Rusia atacul asupra clădirilor de locuințe.

Zeci de civili au murit în ultimele 24 de ore în Ucraina

Bombardierele rusești au făcut dezastru în orașul ucrainean Borodyanka, localitatea aflată la 60 de kilometri de capitala Kiev. Se pare că acesta este un punct foarte important pentru ruși, care se apropie prin această zonă de capitală. Imaginile transmise de serviciul de urgenta de la Kiev au surprins urmările atacului devastator asupra zonelor rezindentiale locuite încă de civili. Se pare că sunt zeci de victime din rândul civililor. Localitatea a fost bombardată de avioanele rusești, miercuri noapte.

Nici orașul Harkov nu arată mai bine. Clădirile au fost puse la pământ de bombardamentele armatei ruse, iar pe străzi au apărut cratere uriașe lăsate de bombele lansate din avioanele de vânătoare ale lui Vladimir Putin. Dar cum a motivat Rusia atacurile devastatoare asupra zonelor rezidențiale?

Zeci de civili au murit in ultimele 24 de ore in Ucraina
Zeci de civili au murit in ultimele 24 de ore in Ucraina

Avioanele rusești au bombardat cu intenție zone rezidențiale

Ei bine, explicația a fost una greu de înțeles. Moscova a spus că a atacat ținte rezidențiale, deoarece au fost primite informații care spuneau că armata ucraineană ar fi ascuns arme printre blocuri.

Între timp, Adunarea Generală a ONU a votat cu un scor covârșitor o rezoluție prin care condamnă atacul Rusiei asupr Ucrainei și se cere încetarea imediată a focului și retragerea trupelor rusești de pe teritoriul Ucrainei. Rezoluția nu are însă nicio valoare legală, ci arată doar dorința celor mai multe state din lume ca războiul să se termine cât mai repede. Dintre cei 193 de membri ONU, 141 au votat în favoarea rezoluției, 35 s-au abținut, iar 5 au votat împotrivă. Țările care au susținut Rusia au fost Coreea de Nord, Siria, Eritreea, și Belarus.

Kremlinul a anunțat că Vladimir Putin a convocat joi o ședință a Consiliului de Securitate al Rusiei și a lăudat soldații săi care luptă în Ucraina susținând că sunt eroi care vor intra în istorie și că este o tragedie că unii au murit pe câmpul de luptă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...